Més de 150 actors participaran a partir d'aquest divendres en el rodatge de La catedral del mar, l'adaptació en format sèrie de la novel·la d'èxit d'Ildefonso Falcones que s'emetrà per Antena 3. Segons va reconèixer ahir la directora de ficció de la cadena Atresmedia, Sonia Martínez, és una de les seves coproduccions "més cares". Durant cinc mesos es rodaran els vuit episodis de la sèrie, que no estarà acabada fins a l'últim trimestre del 2017. Un rodatge en el qual gairebé el 80 per cent de les escenes seran filmades en localitzacions exteriors a diferents punts de la geografia espanyola, entre elles la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, la construcció sobre la qual es basa la novel·la.

Deu anys han transcorregut des que Falcones va publicar La catedral del mar, un èxit de vendes a tot el món, amb més de 6 milions d'exemplars venuts en 40 països i que està ambientada en la Barcelona del segle XIV. Atresmedia portava entre 3 i 4 anys intentant posar en marxa aquest ambiciós projecte de televisió, segons va afegir Martínez, en una roda de premsa celebrada ahir al matí a Madrid. Després de l'adaptació de la novel·la El tiempo entre costuras de María Dueñas, la cadena volia continuar produint sèries que recollissin èxits editorials i el de Falcones era un dels seus "somnis".

Un guió fidel a l'obra

El director de la sèrie, Jordi Frades, va explicar com han partit d'una novel·la "impressionant i absolutament cinematogràfica" que té actors "molt bons" fins i tot per a personatges amb papers "petits": "la vida et posa al final el millor repartiment que mereix la sèrie", va indicar. "Aquesta és la sèrie amb més recursos de les que he fet i la més difícil", va explicar Frades, que va destacar la feina dels guionistes per adaptar l'obra de Falcones, de tal forma que quan es llegeix el guió es conclou que "és la novel·la".

Per la seva banda, l'autor confia que els lectors puguin reconèixer la novel·la en la sèrie, ja que, segons va assegurar, el treball que ha fet l'equip de guionistes per adaptar la seva obra és "magnífic". Els mitjans utilitzats, l'elenc i la producció són per a Falcones "un somni que mai no vaig imaginar quan vaig escriure la novel·la", va assenyalar l'escriptor.

Els actors protagonistes són Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui, Ginés García Millán i Daniel Grao.