"The Handmaid 's Tale", producte estrella de la plataforma digital Hulu, ha heretat aquest dilluns la corona de "Game of Thrones" com a millor sèrie dramàtica en la 69 edició dels Emmy, uns premis que també han reconegut la qualitat de "Big Little Lies" i l'humor de "Saturday Night Live".

"The Handmaid 's Tale" s'ha alçat amb cinc premis: millor sèrie dramàtica, millor actriu de sèrie dramàtica (Elisabeth Moss), millor actriu de repartiment en una sèrie dramàtica (Ann Dowd), millor director en una sèrie dramàtica (Reed Morano, segona dona en la història que guanya en aquesta categoria) i millor guió de sèrie dramàtica (Bruce Miller).

Aquesta obra, basada en la novel·la de l'escriptora canadenca Margaret Atwood, imagina un món en el que els EUA ha patit un cop d'Estat i la democràcia ha estat substituïda per una teocràcia autoritària en què les dones pateixen opressió i discriminació.

La minisèrie d'HBO "Big Little Lies" ha sigut l'altra gran guanyadora de la vetllada, també amb cinc guardons: millor minisèrie, millor actriu protagonista (Nicole Kidman), millor director (Jean-Marc Vallée), millor actriu de repartiment (Laura Dern ) i millor actor de repartiment (Alexander Skarsgaard). Aquest format, compost per set capítols, és un drama sobre cinc mares que viuen a la localitat elitista i costanera de Monterrey (Califòrnia), els fills d'entre sis i set anys van a la mateixa classe a l'escola i les vides es veuen afectades per un assassinat sense resoldre.

Sterling K. Brown ( "This is Us") s'ha imposat com a millor actor de drama a Anthony Hopkins ( "Westworld"), Milo Ventimiglia ( "This is Us"), Kevin Spacey ( "House of Cards"), Bob Odenkirk ( "Better Call Saul"), Matthew Rhys ( "The Americans") i Liev Schreiber ( "Ray Donovan").

Moss, per la seva banda, ha guanyat la partida a Viola Davis ( "How To Get Away With Murder"), Clara Foy ( "The Crown"), Robin Wright ( "House of Cards"), Keri Russell ( "The Americans" ) i Evan Rachel Wood ( "Westworld").

Julia Louis-Dreyfus fa història/En el terreny de comèdia, la sàtira política "Veep" s'ha alçat amb el seu tercer Emmy consecutiu a la millor sèrie enfront de "Atlanta", "Black-ish", "Master of None", "Modern Family", "Silicon Valley" i "Unbreakable Kimmy Schmidt". La seva protagonista, Julia Louis-Dreyfus, ha fet història en fer-se amb el trofeu de millor actriu per sisè any consecutiu, batent el rècord de guardons per a un artista per un mateix personatge.Un dels guardons més assenyalats ha sigut el de millor guió de comèdia, que ha anat a parar a Aziz Ansari i Lena Waithe per "Master of None". Waithe s'ha convertit en la primera afroamericana en guanyar en aquesta categoria. Per la seva banda, Donald Glover ( "Atlanta") s'ha imposat com a millor actor de comèdia, on competia contra Jeffrey Tambor ( "Transparent"), Anthony Anderson ( "Black-ish"), Aziz Ansari ( "Master of None"), William H. Macy ( "Shameless") i Zach Galifianakis ( "Baskets"). A més, "Black Mirror: Sant Junipero" s'ha endut el premi com a millor pel·lícula per a televisió.Així mateix, Riz Ahmed ( "The Night Of") i Nicole Kidman ( "Big Little Lies") han triomfat com a millors actors de minisèries o pel·lícules per a televisió. "Vam crear aquest treball nosaltres mateixes per frustració, no trobàvem papers prou atractius. Tant de bo arribin més papers així", va reconèixer Kidman, que és productora de "Big Little Lies" amb la seva companya Reese Witherspoon.Nou premis per a 'Saturday Night Live'Pel que fa a nombre total de premis, el programa d'humor "Saturday Night Live" s'ha alçat amb un total de nou trofeus, inclosos cinc de caràcter tècnic. El programa ha sigut testimoni dels triomfs dels seus deixebles Alec Baldwin (per la seva imitació del president dels EUA, Donald Trump) i Kate McKinnon (per la seva imitació de la exaspirant a la Casa Blanca Hillary Clinton) com a millor actriu de repartiment."Finalment, aquí tens el teu Emmy!", ha dit Balwin dirigint-se al mandatari nord-americà, queha sigut objecte de nombroses bromes per part del mestre de cerimònies, l'humorista Stephen Colbert.

En el terreny de comèdia, la sàtira política "Veep" s'ha alçat amb el seu tercer Emmy consecutiu a la millor sèrie enfront de "Atlanta", "Black-ish", "Master of None", "Modern Family", "Silicon Valley" i "Unbreakable Kimmy Schmidt". La seva protagonista, Julia Louis-Dreyfus, ha fet història en fer-se amb el trofeu de millor actriu per sisè any consecutiu, batent el rècord de guardons per a un artista per un mateix personatge.Un dels guardons més assenyalats ha sigut el de millor guió de comèdia, que ha anat a parar a Aziz Ansari i Lena Waithe per "Master of None". Waithe s'ha convertit en la primera afroamericana en guanyar en aquesta categoria. Per la seva banda, Donald Glover ( "Atlanta") s'ha imposat com a millor actor de comèdia, on competia contra Jeffrey Tambor ( "Transparent"), Anthony Anderson ( "Black-ish"), Aziz Ansari ( "Master of None"), William H. Macy ( "Shameless") i Zach Galifianakis ( "Baskets"). A més, "Black Mirror: Sant Junipero" s'ha endut el premi com a millor pel·lícula per a televisió.Així mateix, Riz Ahmed ( "The Night Of") i Nicole Kidman ( "Big Little Lies") han triomfat com a millors actors de minisèries o pel·lícules per a televisió. "Vam crear aquest treball nosaltres mateixes per frustració, no trobàvem papers prou atractius. Tant de bo arribin més papers així", va reconèixer Kidman, que és productora de "Big Little Lies" amb la seva companya Reese Witherspoon.Nou premis per a 'Saturday Night Live'Pel que fa a nombre total de premis, el programa d'humor "Saturday Night Live" s'ha alçat amb un total de nou trofeus, inclosos cinc de caràcter tècnic. El programa ha sigut testimoni dels triomfs dels seus deixebles Alec Baldwin (per la seva imitació del president dels EUA, Donald Trump) i Kate McKinnon (per la seva imitació de la exaspirant a la Casa Blanca Hillary Clinton) com a millor actriu de repartiment."Finalment, aquí tens el teu Emmy!", ha dit Balwin dirigint-se al mandatari nord-americà, queha sigut objecte de nombroses bromes per part del mestre de cerimònies, l'humorista Stephen Colbert.

Nou premis per a 'Saturday Night Live'