Els millors plans per fer aquest cap de setmana a les comarques centrals

Consulta totes les propostes per sortir de casa els pròxims dies

Imatge d'arxiu d'un acte dins del marc de la festa major de Gironella

Imatge d'arxiu d'un acte dins del marc de la festa major de Gironella / arxiu

Redacció

Les festes majors omplen les agendes dels municipis de la regió central. Consulta-les totes, així com les propostes musicals, culturals i socials per sortir de casa aquest cap de setmana a les comarques de l'àmbit del Regió7.

Fires i festes

AVIÀ

Festa Major -Dissabte, a les 9 del matí, a la zona del Roc Tou, tir al plat; a les 10 h, a la pista poliesportiva, torneig de 3x3. Diumenge, a les 10 h, davant de la piscina municipal, torneig de volei fang.

BAGÀ

Volteja l’estiu al Berguedà - Dissabte, de 18 a 20 h, al carrer del Raval, xaranga participativa. De 18 a 21 h, desfilada malabarista amb Eklipsy Lights. De 20 a 21 h, a la plaça de la Vila, cercle de percussió per a tothom amb Unisó. Organització: Federació del Comerç Berguedà.

GIRONELLA

Festa Major: Sant Roc -Divendres, a la tarda, inflables a la piscina municipal. Entrada lliure; a les 20 h, a l’Espai Vermúsic, concert amb la Coral Juvenil Les Veus de Gironella; a les 20.30 h, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, acte de comiat i proclamació del Pubillatge Gironellenc; a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert amb Trending Covers; a les 23.30 h, a la Plaça de l’Estació, concert amb Buhos i festa amb els Dj’s Mon Dj i Dj Capde. Dissabte, a les 9 del matí, a les roques del Pont Vell, trobada infantil de pesca; a les 11.30 h, a la plaça de la Vila, matinal de jocs de plaça i cucanya; a les 19 h, festa a la piscina municipal; a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert amb Top Band; a les 22 h, a la plaça de la Vila, llançament del tres coets, pregó de les festes de Sant Roc 2023 per part del Pubillatge i Festival de Dansa Foklòrica Vila de Gironella amb l’Esbart Sant Jordi de Gironella i l’Esbart Manresà; a les 23.30 h, a la plaça de l’Estació, festa amb l’orquestra i grup de versions Maribel i festa amb el Dj’s Trapella i Ernest Codina. Diumenge, a les 12 h, a la plaça de la Vila, joc de les cadires per a adults i xics amb Jordi Callau (recmanat portar cadira de casa); a les 12.15 h, a l’Església Nova de Santa Eulàlia, missa; a les 18 h, al Camp de Futbol, partir de festa major amb l’Atlètic Gironella i Penya Barcelonista Anguera; a les 19 h, a la plaça de la Vila, festa de confeti amb Jordi Callau; a les 20 h, a la plaça de l’Estació, concert amb l’Oquestra Selvatana (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat); a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert de tribut a Estopa; a les 23 h, a la plaça de l’Estació, ball amb l’Orquestra Selvatana (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat). Dilluns, a les 18 h, a la plaça de la Vila, sardanes amb la Cobla els Montgrins; a les 19 h, a la plaça de la Vila, espectacle d’animació infantiil amb Moi Jordana i el Taller de Malabars; a les 20 h, a la plaça de l’Estació, concert amb l’Orquestra Montgrins (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat); a les 21 h, a l’Espai Vermúsic, concert de tribut a El Canto del Loco; a les 23 h, a la plaça de l’Estació, ball amb l’Orquestra Montgrins (entrada anticipada, 5 euros: www.culturitzat.cat). Dimarts, a les 20 h, a la Fundació Sant Roc, proclamació del Padrí i Padrina 2023 de la Fundació Residència Sant Roc; a les 21.30 h, a la plaça de la Vila, cantada d’havaneres amb el grup Port Bo i a rom cremat; a les 22 h, a la piscina municipal, gran quina i festa amb les PD’s King K-Cau.  

IGUALADA

Festa Major -Dilluns, a les 12 h, al saló de sessions de l’Ajuntament, lliurament del penó de la ciutat i del tabal de la patera; presentació de l’estampa del sant i del drac antic d’Igualada. La Tabalera d’enguany és la Bet Andreu Busqué; l’estampa és a càrrec de Cels Codina. L’entitat portadora del penó serà enguany l’Ateneu Igualadí, amb motiu dels 160 anys de l’entitat; a les 18 h, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Central, inauguració de l’exposició: A ritme de jazz! Les jazz-band a Igualada (1928-1969); a les 18.30 h, tast d’imatgeria i assaig obert a la ciutat, al pati de la Casa de la Festa del Museu de la Pell; a les 19 h, a la Sala Municipal d’Exposicions, inauguració de l’exposició Badant Igualada, de Toni Guix; a les 21 h, a la plaça de l’Ajuntament, lectura del pregó de festa major a càrrec d’en Peyu, actor, humorista i presentador; seguidament, espectacle de circ NüShu de la Cia Capicua. Dimarts, a les 10 h, visita guiada «Un matí per descobrir l’Ateneu Igualadí», a càrrec de David Martínez. Cal treure entrada gratuïta a tiquetsigualada.cat o presencialment al Punt La Sala; a les 19 h, acompanya la imatgeria festiva des de la Casa de la Festa i fins la Plaça de l’Ajuntament; a les 19.30 h, arribada de la imatgeria i balls de lluïment; seguidament, tast de pòlvora i a les 20 h, al Teatre Municipal Ateneu, concert de la JOSA i Blai Bosser. Preu: 10 euros adults; 7 fins a 25 anys.

MANRESA

Festa Major -Diumenge, a les 18 h, a la Plaça Major, tallers de Xàldiga Infantil: Fotografia’t amb la imatgeria infantil; a les 20.30 h, moscada infantil, mostra de foc per als més petits i amb l’actuació de Quands Band Jove; a continuació, correfoc infantil.

MOIÀ

Festa Major - Dissabte, a les 22 h, a la plaça Major, Dj Vila & Plade. Diumenge, sardanes (vegeu Sardanes) i a les Festival Internacional Francesc Viñas (vegeu Música).

Música

CARDONA

Cicle Espais: Sal Dolça -Dissabte, a les 20.30 h, a la plaça de Santa Eulàlia, concert del duet de música clàssica amb la cardonina Fina Company (piano) i l’egareanca Clara Jorba (soprano). Hi haurà gastronomia local a càrrec de restauradors de Cardona i cellers de la DO Bages.

MANRESA

Voilà! a la Lluvià -Divendres, a les 21 h, a l’exterior de la Torre Lluvià, concert amb D.O. Bages amb Les 3 i 5. Gratuït. Dissabte, a les 21 h, a l’exterior de la Torre Lluvià, concert amb D.O. Bages amb Duònia. Gratuït. L’espai de música i gastronomia obre de dijous a diumenge, de 19 a 00 h. Més informació: www.voila.cat. 

MOIÀ

40è Festival Internacional de Música Francesc Viñas -Diumenge, a les 20 h, a l’Espai Cultural Les Faixes, concert L’ombra de Farinelli, a càrrec Polifem Consort. Entrades: 20 euros, i 15 euros per als socis. Descomptes de 2x1 als comerços de l’ABIC. Organització: Joventuts Musicals de Moià. Més informació i reserves: 639 640 434 i www.joventutsmusicals.cat/moia. 

MONTSERRAT

Festival Internacional Orgue de Montserrat -Dissabte, a les 21 h, a la basílica de Santa Maria, concert Villanescas espirituals i danses del segles XVI i XX, amb Cantoría (Inés Alonso, soprano; Jorge Losana, tenor i director; Oriol Guimerà, alto i Valenti Miralles, baix). Amb Joan Seguí, organista titular de Santa Maria del Mar de Barcelona. Més inforamció: www.abadiamontserrat.cat.

PRATS DE LLUÇANÈS

Fes-te l’agost. Cicle musical de petit format -Divendres, a les 22 h, als jardins de Cal Bach i de la Farmàcia Vella, concert de Ferran Orriols, que presentarà el seu disc Plata, amb banda. Gratuït. 

PUIGCERDÀ

Summerfest -Divendres, a les 21 h, al Camí de Sant Marc, concert de David Bisbal amb Me siento vivo Tour 2023. Dissabte, a les 21 h, concert del violinista Ara Malikian. Diumenge, a les 21 h, concert de Miki Núñez. Dilluns, a les 21 h, concert de Rosario: Dimarts, a les 21 h, concert d’Els Amics de les Arts. Entrades a occidentsummerfest.com

Festival de Música de la Cerdanya -Diumenge, a les 18 h, al Casino Ceretà, concert de Les Vespres d’Arnadí, amb Les 4 estacions de Vivaldi. Venda d’entrades a www.codetickets.com i a l’oficina de turisme de Puigcerdà.

LA POBLA DE LILLET

Festival Art d’Ara -Divendres, a les 19.30 h, al monestir de Santa Maria de Lillet, concert de Trio Tico amb Fandango Mediterrani. Amb Carlos Coronado (guitarra), Guillem Soler (baix) i Jordi Morel (bateria). Preu: 8 euros. Venda anticipada a l’Oficina de Turisme de la Pobla, 687 99 85 41 i a l’ajuntament, 93 823 60 11. En cas de quedar-ne disponibles, el mateix dia al monestir a partir de les 19 h. Cada dissabte del mes d’agost, visites guiades al monestir de Santa Maria de Lillet, a les 10, 11 i 12 h. Gratuït. Aforament limitat. Organització: Civitas Cultura i Ajuntament de la Pobla de Lillet. Exposició: Del Picasso de gernika als desafiaments pel demà.

OLIUS

22è AIMS Festival. Vetllada musical -Divendres, a les 22 h, a l’església de Sant Esteve. Amb IMario Caroli i Juliette Hurel (flautes), Dominik Wollenweber, Jean-Louis Capezzali (oboès); José Luis Estellés (clarinet), Víctor Lardiés (clarinet baix); Miriam Gussek (fagot) i Óscar Sala (trompa). Amb obres de Jolivet, Bach, Dusapin i Janácek. Preu: 15 euros. Més informació: www.aims.cat

RAJADELL

Nits d’estiu -Dissabte, a les 22 h, a la Plaça de l’Església, concert d’Unusual Trio, amb el pianista Ignasi Terraza, el saxofonista Adrian Cunningham i el bateria Esteve Pi. Preu: 10 euros. Es podrà pagar en efectiu o targeta, el mateix dia del concert. Reserves trucant a l’Ajuntament: 93 836 80 26.

RINER

22è AIMS Festival. La Casa Gran del Miracle s’omple de música -Dissabte, a les 20 h, al Pati de la Casa Gran del Miracle. Concert amb alumnes de l’AIMS. Preu: 10 euros. Més informació: www.aims.cat

LA SEU D’URGELL 

12è FeMAP, Festival de Música Antiga dels Pirineus -Divendres, a les 20 h, al Seminari, l’església de Sant Joan, concert L’ombra de Farinelli, a càrrec de Polifem Consort. Visita guiada inclosa: Església de la Immaculada i exterior del Seminari. Hora: 18.30h (Punt de trobada: Jardins del seminari). Entrades: 16 euros, anticipades; i 20 euros, a taquilla. Consultar altres descomptes. A la venda a femap.cat.

SOLSONA

22è AIMS Festival. Art amb art - Divendres, a les 20 h, a la Terrassa del Museu Diocesà i Comarcal, concert dels alumnes de l’AIMS Preu: 10 euros. Més informació: www.aims.cat

22è AIMS Festival. Concert de cloenda: Dimenge, a les 20 h, al Teatre Comarcal. Amb Juliette Hurel, flauta; Jean-Louis Capezzali, oboè; José Luis Estellés, clarinet;Miriam Gussek, fagot; Oscar Sala, trompa; Christoph Rahn, contrabaix i alumnes de l’AIMS. Preu: 15 euros. Co-organitzat amb el Consell Comarcal del Solsonès. Més informació: www.aims.cat

VILADA

Nits als pins -Divendres, a les 22 h, al Parc dels Pins del Metge, concert de Rita Payés i Pol Batlle. Hi haurà servei de bar i food-trucks amb productes locals. Preu per concert 12 euros. Entrades a www.vilada.cat; Queviures Maribel; Especialitats Viñas i Forn Cal Massana.

Subscriu-te per seguir llegint