Entitats dels àmbits cultural i excursionista d'Olesa de Montserrat han demanat que es prenguin urgentment les mesures oportunes per evitar que l'edifici de Cal Puigjaner es degradi més. Atès que en el marc de la Llei de Barris és previst fer-hi en breu una intervenció, les entitats sol·liciten que aquesta es faci respectant l'estructura i la distribució original i que es conservin els elements que li són característics i a la vegada són justament els motius pels quals aquest edifici va ser catalogat.

Les entitats olesanes adherides a aquesta sol·licitud són L'Arrel Acció Cultural, el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, L'Eixida de l'Art: Associació d'Artistes i Artesans d'Olesa de Montserrat, i, finalment, l'Associació de Veïns del barri del Nucli Antic. Els representants de les associacions lamenten l'ensorrament d'una part de la casa de Cal Puigjaner i creuen que aquest "ha estat fruit del greu estat de degradació que fa uns quants anys afecta aquest immoble de propietat municipal".

D'altra banda, un dels objectius d'aquest conjunt d'associacions és recuperar una històrica reivindicació de la població coincidint amb el Dia Internacional dels Museus que se celebra arreu, per això demanen que "s'erigeixi en equipament museístic que conservi, exposi i doni a conèixer el gran patrimoni històric, etnològic i cultural que té Olesa de Montserrat i que corre el risc de perdre's, malbaratar-se i disgregar-se". Per això creuen que la casa de Cal Puigjaner "és l'espai adequat per acollir aquestes funcions culturals".

Per acabar, des d'aquestes entitats es demana que l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat "vetlli per la conservació del nostre patrimoni i eviti que aquests fets tornin a succeir en aquesta o altres propietats de la localitat".

Tota aquesta problemàtica va sorgir el divendres 14 de maig quan es va esfondrar una part del sostre i de l'escala central d'aquest emblemàtic edifici del municipi que és inclòs al Catàleg de Patrimoni d'Olesa de Montserrat i a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Fonts de l'Ajuntament han explicat que "hi va haver un despreniment del sostre perquè les bigues eren molt antigues i això va arrossegar l'escala principal". A causa d'aquest esfondrament, la Policia Local va tancar la casa per evitar possibles accidents.

Tot i que no s'ha vist afectada en la seva totalitat, el tancament de Cal Puigjaner ha fet que l'Associació de Pessebristes d'Olesa hagi de traslladar-se a un altre edifici municipal temporalment.