Els organitzadors de la gran estelada humana d'Igualada que ha de servir per gravar el primer vídeo per la independència gravat amb la tècnica de l''stop motion' han confirmat que ja compten amb la meitat d'inscrits. L'objectiu és reunir un total de 2.014 persones el proper 18 de maig a la Plaça de l'Ajuntament de la capital de l'Anoia que aniran vestides amb samarretes de color vermell, groc, blau o blanc. De moment, compten amb una vintena de fotògrafs voluntaris d'arreu de Catalunya que capturaran aquesta acció. A més, els organitzadors han anunciat que la fira independentista itinerant Estelània farà parada a la ciutat el mateix dia per fer una "gran festa per la independència".

La iniciativa independentista Estelada Humana Igualada ja compta amb més de la meitat de les inscripcions amb l'objectiu d'arribar a les 2.014 persones. La gran estelada humana es formarà el proper 18 de maig i els organitzadors han fet una crida als igualadins i anoiencs a formalitzar la seva inscripció, ja que, segons han comentat, "més de la meitat dels inscrits a hores d'ara són de fora de la comarca".

A més, segons ha afirmat un dels impulsors, Pep Valls, la fira itinerant independentista Estelània ja ha confirmat la seva parada a Igualada el proper 18 de maig per fer una "gran festa per la independència". Valls ha expressat que l'objectiu de l'esdeveniment és "donar visibilitat i projecció internacional a la nostra ensenya per fer sentir la veu que aquí hi ha un país que vol ser lliure i autogestionar-se". A banda de la fira Estelània, durant el mateix dia les diferents entitats que donen suport a la iniciativa organitzaran activitats paral·leles com castells, enlairament de globus o animació infantil.

L'objectiu dels organitzadors, els quals han volgut remarcar que es tracta d'una iniciativa que neix de la societat civil, és organitzar el primer 'stop motion per la independència'. És a dir, reunir 2.014 persones vestides amb samarretes de color vermell, groc, blau o blanc a la plaça de l'Ajuntament i un grup de fotògrafs distribuïts per diferents punts capturaran la construcció de l'estelada humana i muntaran un vídeo. Aquesta tècnica d'animació consisteix a crear un vídeo a partir de la unió de moltes fotografies consecutives per donar la sensació de moviment. L'organització espera reunir 170 coordinadors voluntaris.

Les persones que vulguin formar part de l'estelada humana d'Igualada s'han d'inscriure prèviament al web del col·lectiu organitzador - www.esteladahumana.cat - i indicar el seu nom i talla de la samarreta.