El pont que uneix els barris de la Parròquia amb el Bruc de Baix duu el nom de qui va ser impulsor i primer president de la Mancomunitat de Catalunya, Enric Prat de la Riba. És un homenatge a la institució centenària i al seu president. El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde del Bruc, Carles Castro, van reivindicar la vigència de la seva obra de govern en l'acte de descoberta de la placa dedicada a Prat de la Riba, que s'ha fet el cap de setmana.

Acompanyat també del diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Marc Castells, el president Esteve va signar al llibre d'honor municipal i va descobrir, amb l'alcalde Castro, la nova placa del pont que, precisament, va fer construir la Mancomunitat fa 90 anys.

Després del "bateig" del pont, les autoritats es van traslladar a l'exposició "Història de la construcció del pont", instal·lada al Casal Familiar del Bruc. Aquí Salvador Esteve va lloar la iniciativa local i l'encert de la Mancomunitat, ja que l'obra projectada aleshores encara perdura, "com ara aquest pont, les biblioteques populars o l'Escola d'Administració Pública".