27 de abril de 2015
27.04.2015

La firma tèxtil igualadina Carlomagno vol acomiadar la meitat de la plantilla

L'empresa dedicada a la fabricació de mitjons vol fer fora 16 persones i traslladar la producció a la Xina

29.04.2015 | 17:23
La firma Carlomagno va ser present a la primera edició de la Fira Bstim d´Igualada amb un estand propi.

L'empresa tèxtil igualadina dedicada a la fabricació de mitjons Carlomagno ha comunicat la decisió d'acomiadar 16 dels 36 treballadors que actualment integren la plantilla. L'empresa vol traslladar la totalitat de la producció a tercers països, especialment a la Xina, segons han confirmat fonts de la companyia a l'ACN. Els treballadors han denunciat a través d'un comunicat que després del període de consultes de l'expedient d'acomiadament col·lectiu plantejat per Carlomagno, l'empresa ha anunciat que vol indemnitzar-los "amb el mínim import previst per la legislació vigent". La firma va ser fundada el 1950 i es dedica a la producció i distribució de mitjons.

Carlomagno va presentar un ERO d'acomiadament col·lectiu per fer fora el 45% de la seva plantilla al·legant una disminució en la xifra de negocis i les dificultats per accedir al crèdit. A més, volen traslladar la producció a altres països com ara la Xina per l'elevat cost que els suposa seguir fabricant els seus productes a Catalunya. D'aquesta manera, la planta que l'empresa té a Igualada es dedicarà únicament a la comercialització i distribució del producte acabat.

Ana Tomé, l'advocada del Col·lectiu Ronda que representa la plantilla en aquest període de negociació, ha afirmat que Carlomagno planteja "una deslocalització per tal d'incrementar el benefici traslladant la producció a països amb menors costos laborals i no pas per superar cap dificultat econòmica". A més, l'advocada considera que no és pertinent al·legar una disminució en l'activitat i la xifra de negocis, "mentre els números demostren que l'empresa va tenir l'any 2014 una despesa en aprovisionaments pràcticament idèntica a la de 2013 i encara no fa dos mesos des que la direcció va anunciar que començava a operar també a Mèxic i tenia previst incrementar les xifres d'exportació".

D'altra banda, l'advocada que representa els treballadors ha denunciat que "no només hi ha 16 persones que poden perdre la feina amb una edat en què, malauradament, és possible que els costi molt reincorporar-se al món laboral, sinó que, a més, l'empresa pretén negar-los el dret a rebre una indemnització justa, negant-se en tot moment a superar el mínim que la legislació obliga i exhibint una greu manca de voluntat negociadora".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema