El Jutjat d'Instrucció número 2 d'Igualada ha arxivat les actuacions contra el pagès d'Òdena a qui els Agents Rurals van atribuir l'origen accidental de l'incendi de l'Anoia i el Bages, el juliol passat. L'arxivament de la causa, que va tenir lloc fa pocs dies, va ser divulgat ahir pel sindicat Unió de Pagesos, que va celebrar tant la decisió judicial com la "rapidesa" amb què ha actuat la justícia.

L'incendi es va declarar el 26 de juliol passat en una finca d'Òdena, a cavall de l'Anoia i el Bages, i va cremar 1.293 hectàrees de bosc dels municipis d'Òdena, el Bruc, Castellfollit del Boix, Sant Salvador de Guardiola i Castellolí. Els Agents Rurals van concloure que l'incendi s'havia originat per una trituradora de palla en un camp, quan, en topar amb una pedra, devia generar una guspira incendiària.

Malgrat que els Agents Rurals ja van assenyalar aleshores que l'agricultor no havia comès cap imprudència, ja que els treballs agrícoles estaven permesos, l'home va ser imputat per l'origen accidental del foc, i els Agents Rurals van enviar el seu informe al jutjat. Ara, tres mesos després, el jutge ha arxivat les actuacions contra el pagès perquè ha conclòs que no hi ha prou evidències que l'home fos el responsable accidental de l'incendi, segons ha assegurat el sindicat Unió de Pagesos a l'Anoia.

Segons va explicar ahir el coordinador comarcal del sindicat, Joan Vidal, "el jutge, en la seva resolució, deixa clar que no hi ha un vincle directe entre la causa de l'incendi i l'activitat agrícola de la persona que va ser imputada. No s'ha pogut demostrar que hi hagi una causa directa", va afirmar. "A més, el jutge també recorda que, en tot cas, els treballs agrícoles que estava duent a terme estaven permesos i que seguien tota la normativa", va afegir Vidal.