Tots els dies de les festes nadalenques els comerços d'Igualada podran tenir les portes obertes. Botiguers i institucions públiques han arribat a un acord, per bé que a la capital de l'Anoia no hi haurà festius obligatoris. Una mesura que pretén activar les compres i dinamitzar el consum.

Fira d'Igualada, Igualada Comerç i els regidors de l'Ajuntament van inaugurar la campanya de Nadal divendres amb l'obertura de la pista de gel i les llumetes. El gremi de comerciants es mostra esperançat amb la temporada i per aquest motiu el president d'Igualada Comerç, Xavier Figueres, expressava: "els botiguers aquests dies som aquí per prestar servei als compradors. Per això estem tan contents que puguem obrir totes les festes. És una decisió consensuada entre el gremi i les institucions". El president dels comerciants igualadins es congratulava per l'entesa entre l'Ajuntament i el sector comercial i recordava que l'obertura de les botigues en dies festius és un debat que encara es manté obert, tot afirmant que en d'altres municipis els botiguers no han pogut arribar a un acord semblant al d'Igualada. "Ciutats properes a la nostra, en canvi, no han rebut el llum verd per fer-ho, com ara Manresa", afegia.

Així, incloent-hi el pont de la Puríssima, la campanya "Per Nadal, a Igualada som els Reis" es posa en marxa. "Hi ha una àmplia oferta d'activitats perquè cadascú trobi la seva. Es tracta que els de casa voltin per la ciutat i els de fora vinguin", diu Joan Domènech, president de Fira d'Igualada. Una de les novetats d'enguany són les noves parades de fusta col·locades a la plaça de l'Ajuntament, que renoven la imatge dels estands.