El Rovelló, el Lluquet i Satanàs, els protagonistes dels Pastorets de Calaf, es van acomiadar ahir de la temporada 2015-2016 amb la sala plena. En l'any del 90è aniversari, petits i grans han compartit, des del dia de Nadal i tots els diumenges del mes de gener, tres hores d'espectacle en què dimonis i pastors es van donant la rèplica passant del bosc a l'infern gràcies al treball d'un gran equip de veïns i veïnes de Calaf i rodalia. Les rialles i els comentaris dels infants van acompanyar els diàlegs de Folch i Torres a dalt de l'escenari. "Mama, no he tingut por" o "un altre dimoni" es van sentir ahir durant la darrera representació, mentre els temuts dimonis feien acte de presència a l'escenari.

Una actuació que va tenir la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i del fill de l'autor de l'obra, Ramon Folch i Camarasa. Precisament, els cuplets finals de l'obra van estar dedicats a les dues autoritats, així com a l'equip tècnic i la parella de protagonistes, Eloi Hernàndez, que interpreta el Lluquet, i Jordi Servitje, que dóna vida al Rovelló. "Perquè tradició és cultura i cultura és identitat", va destacar Hernàndez en el cuplet dedicat al conseller de Cultura.

Els efectes especials, com el foc, el fum, les llums o unes impressionants estrelles en l'escena, final van tenir especial protagonisme, sobretot en l'aparició de Satanàs, Llucifer i les fúries de l'Infern i en la destacable escena de les calderes de Pere Botero. Tot i que les escenes que van omplir de rialles el Casal són aquelles en què el Lluquet i el Rovelló comparteixen escenari amb Jeremies, interpretat per Joan Garriga, que enguany s'ha estrenat com a director de l'obra. La parella de vailets del Mas Torrat han fet gaudir de valent als espectadors amb la seva actuació que inclou balls i cants. Perquè la música també ha tingut aquesta temporada una especial presència gràcies a la nova banda sonora enregistrada aquest any amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el Cor ARSinNOVA.