Les previsions s´han complert i la primera EcoFira de Calaf ha estat tot un èxit. Més de seixanta expositors de diferents sectors com la gastronomia, les energies renovables i l´oci com les bicicletes de bambú i elèctriques han fet les delícies dels visitants. El centre de Calaf s´ha omplert des de les 10 del matí de persones atretes pel certamen dedicat al producte ecològic. Un dels espais més concorreguts ha estat l´estand on es regalava un planta d´hort ecològic, una tomaquera, pebrotera o alberginiera. Els organitzadors han hagut d´establir un ordre per evitar malentesos entre els assistents. Tot i que l´obsequi ha estat molt agraït pels visitants. Precisament, durant la fira, també ha tingut lloc un taller d´horts urbans on s´ha ensenyat als assistents a crear el seu propi hort, tot i no comptar amb un espai per a ell.

Un altre dels espais amb més atracció ha estat les demostracions d´escultures de fusta amb motoserra a la plaça dels arbres. Diferents artistes han treballat la fusta fent diferents models d´animals com ocells o ossos. El bon temps ha acompanyat la fira i ha permès gaudir de l´Espai EcoGastronòmic, una zona condicionada amb taules i cadires al mig de la mostra, on degustar menjar i beure productes ecològics i naturals.

Els més petits també han comptat amb espais pensat per ells. Una atracció inflable que recordava els diferents contenidors de reciclatge, un vaixell pirata i un monocicle elèctric de la mà de Giracat.cat. A més, la plaça dels Arbres ha acollit dos espectacles infantils, un d´ells sobre reciclatge i l´altre sobre el medi ambient

El certamen tampoc s´ha oblidat de la gastronomia. L´establiment calafí Ecoment ha preparat amb plaques solars un EcoDinar Solar a base de fideuà i paella, mentre que BioCarn, Carn de Vedella ecològica, ha servit mini hamburgueses de vedella ecològica i Clorofeeling ha ofert xarrups de clorfil·la de blast i sucs de fruita i verdura ecològica.

La primera EcoFira de Calaf, l´única de la comarca de l´Anoia i l´Alta Segarra, ha estat organitzada per l´Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. L´objectiu es convertir el certamen en el punt de trobada de persones i professionals que, des d´àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. A part dels expositors, la fira ha comptat amb activitats paral·leles com l´observació astronòmica del sol i ponències temàtiques, on el meteoròleg Francesc Mauri ha estat el gran reclam.