Els usuaris de l'Hospital de Martorell ja poden utilitzar el nou aparcament públic situat a tocar de l'equipament sanitari, que es va inaugurar ahir en el marc de la festa major de la localitat. Més d'un centenar de persones es van apropar al nou parc de les Solanelles, un nou espai de 5,5 hectàrees, per assistir a la inauguració oficial, on va ser present bona part de l'equip de govern. I és que aquest aparcament era una de les obres més esperades dels últims anys, ja que es confia que doni solució als problemes de mobilitat de la zona.

En primer lloc, aquesta intervenció permet crear un camí de ronda que uneix el barri de Buenos Aires amb el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i el cementiri. Però el més important és que, amb les 203 noves places d'aparcament públiques, es pretén descongestionar una zona on es troben diferents equipaments a banda de l'hospital (centres educatius, el CAP, la comissaria dels Mossos i la biblioteca). "Aquesta és una obra que no ha estat gens fàcil, però que és importantíssima per a Martorell", explicava ahir l'alcalde Xavier Fonollosa.

També va comentar que a la zona, l'eix en forma de L format per les avingudes de Fèlix Duran i Canyameres i de les Mancomunitats Comarcals, "de nit s'aparca molt bé, però de dia és molt més complicat". "Hem volgut mitigar el problema d'aparcament i en qüestió de dos anys hem creat més de 300 places a la zona", explicava el batlle. El nou aparcament estarà obert les 24 hores del dia i s'han eliminat les barreres arquitectòniques amb la instal·lació d'un ascensor que també permet tenir una visió panoràmica de la serra de les Torretes i l'espai fluvial del rei Anoia.

Primers dies de festa major

La inauguració del parc de les Solanelles s'ha fet coincidir amb la festa major, que enguany amplia la seva durada fins dimarts. En aquestes dues primeres jornades de celebració, la principal protagonista va ser l'actriu Montserrat Carulla, encarregada de pregó de la festa. Amb referències al procés i declarant-se obertament "independentista", la gran dama del teatre català també va parlar d'un dels equipaments culturals de la vila, El Progrés, "sala on una millora de les seves instal·lacions seria bona per a Martorell, que podria acollir més propostes de qualitat", va dir. Ella mateixa hi va actuar el 2014 i divendres hi va tornar per presentar el recital dramatitzat La música de les paraules.

La de Carulla no va ser l'única visita il·lustre de divendres, ja que també va ser a Martorell la restauradora Ada Parellada, Creu de Sant Jordi 2016 i propietària del restaurant barceloní Semproniana, que va conduir un taller per a infants on van preparar un pastís de llimona.

En l'àmbit de la cultura popular, la Festa Petita va ser l'escenari per presentar en societat els dos nous capgrossos de la localitat: en Kofi i la Makeba, que han estat batejats per les comunitats africanes que hi ha a Martorell en un gest que vol acostar aquesta tradició a les noves entitats culturals.