19 de febrer de 2017
19.02.2017
40 Años
40 Años

Collbató fa un pla de l'espai públic per cohesionar el municipi

La Diputació ha redactat un document que planteja recorreguts a peu i en bicicleta

19.02.2017 | 00:12
Imatge de com podria quedar un dels nous espais reurbanitzats

El Pla Director de l'espai públic de Collbató que ha redactat la Diputació de Barcelona presenta solucions per treballar en la cohesió social a partir de la intervenció en l'espai públic. El document elaborat es va entregar ahir a l'Ajuntament.

El municipi de Collbató, situat al peu de Montserrat i dividit pel pas de l'autovia A2, té una població de 4.389 habitats que es localitza en dos nuclis originaris i un seguit d'urbanitzacions de baixa densitat, i una de les idees del pla és cohesionar aquesta trama dividida. Es proposa una xarxa de prioritat de vianants i bicicletes que connectin els nuclis i equipaments amb uns itineraris amables i adients que en fomentin l'ús, i la distribució d'uns nodes d'espai públic pel territori urbà que assegurin els espais de relació i lleure a tots els ciutadans.

S'ha dut a terme un estudi de l'impacte de l'acció proposada sobre la salut, i el resultat és que, amb un increment dels viatges a peu o en bicicleta previst del 15%, s'obtindrien uns estalvis anuals en salut de 363.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema