La consellera d´Ensenyament, Meritxell Ruiz, va inaugurar ahir l´edifici de l´escola Josefina Ibáñez d´Abrera, el tercer centre públic del municipi que va entrar en funcionament el curs 2010-11, però que no ha estrenat la seva nova ubicació definitiva fins a aquest 2016-17. Ruiz va dir a Abrera que instal·lacions d´aquest tipus "són importants per dur a terme un bon projecte educatiu", tot i que també va comentar que sempre té més valor "el que passa dins de les aules". A més, com a consellera del ram també va destacar que "el més important que podem deixar als nostres fills és l´educació", perquè vol "deixar unes bones oportunitats futures".

Per això, va defensar la inversió que fa Catalunya en aquesta matèria, posant com a exemple el 30% més de recursos que es destinaran a noves construccions de centres educatius si s´acaben aprovant els pressupostos, encara que també va voler "posar en valor la feina dels mestres" i va dir que prioritzen l´atenció educativa als alumnes. La consellera va estar acompanya per l´alcalde d´Abrera, Jesús Naharro, durant la seva visita al centre, la construcció del qual ha suposat una inversió d´uns tres milions d´euros. Ruiz es va apropar a algunes aules de l´escola, on s´imparteix educació infantil i primària, i va mantenir un diàleg distès amb professors i alumnes.

La consellera també va poder conèixer la història de Josefina Ibáñez, persona que va estar molt vinculada a Abrera i que dóna nom al centre. Ibáñez, nascuda a a Albalate del Arzobispo (Terol) el 1909, va ser professora de l´Escola del Suro abrerenca durant més de trenta anys entre les dècades dels quaranta i els setanta. Després, un cop jubilada, es va quedar a viure al barri de Santa Maria de Vilalba fins a la seva mort, l´any 2009, als 100 anys. L´elecció del nom de l´escola (que abans d´aquest curs es deia provisionalment Escola Abrera) és el fruit d´un procés participatiu engegat per l´Ajuntament el febrer del 2016 i en el que es vab arribar a proposar fins a 29 noms. Després de diverses fases en les que van participar diferents agents de la comunitat educativa, el passat 26 de maig es va escollir el nom definitiu del nou centre.

Futbol a l´IES de la Seu

Aprofitant la seva visita a Abrera, la consellera també va ser preguntada sobre la notícia revelada aquest dimecres per ACN de que diversos professors de l´IES Joan Brudieu, de la Seu d´Urgell, utilitzen la sala d´actes del centre fora de l´horari lectiu per veure els partits de futbol televisats de pagament. Ruiz es va limitar a dir que "ja s´han fet les explicacions i ens hi mantenim", en referència a les paraules del director dels Serveis Territorials d´Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que va fer elmateix dimecres. Cullerés va dir que aquestes trobades no tenen "res d´incorrecte" i que responen a "dinàmiques de grup o propostes de convivència" entre el professorat.