15 de maig de 2017
15.05.2017
40 Años
40 Años

El navassenc Martí Castanyer és proclamat nou hereu de la Catalunya Central a Piera

Compartirà l'any de pubillatge amb l'osonenca Laia Comerma, de Seva

15.05.2017 | 00:17
Els nous representants del pubillatge de la Catalunya Central a l´escenari en la proclamació a Piera

L'hereu de Navàs, Martí Casta-nyer, també serà a partir d'ara el nou hereu de la Catalunya Central 2017. Castanyer va ser proclamat dissabte en la festa del pubillatge que enguany s'ha celebrat a Piera, i en què l'osonenca Laia Comerma, de Seva, ha estat escollida nova pubilla de la Catalunya Central 2017.

El Berguedà també tindrà una presència important en el pubillatge de les comarques centrals al llarg d'aquest proper any, perquè tota la resta de representants que acompanyaran la pubilla i l'hereu són d'aquesta comarca. La festa de Piera va escollir aquest dissabte Aina Pi, de la Valldan, com a primera dama; Oriol Riba, de Gironella, com a primer fadrí; la també gironellenca Mireia Roca, com a segona dama; i Èric Parcerisa, de la Valldan, serà el segon fadrí 2017.

Piera ha estat el municipi amfitrió de la proclamació d'enguany a les comarques centrals, amb una gran festa durant la tarda i el vespre de dissabte, tot i que els aspirants van començar la jornada de bon matí. En total, hi havia prop de 30 candidats i candidates a pubilla, hereu, dames i fadrins, que durant el matí es van examinar a l'escola Les Flandes amb una prova escrita de cultura general i una altra d'oral.

Al migdia, candidats i jurat (format per una trentena de persones) van fer un dinar de treball, i a la tarda va començar oficialment l'acte de proclamació. A les 6 va tenir lloc una cercavila pels carrers de Piera fins a la plaça de l'Església, on es va fer la celebració i les pubilles i hereus entrants van rellevar els sortints. La festa va continuar amb un sopar de gala a la Nau de Cal Sanahuja, i amb un comiat final.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook