L'equip de govern d'Olesa assegura que ja ha complert «més del 50%» del programa de 167 punts amb el qual es va presentar a les eleccions municipals del 2015. Així ho va explicar l'alcaldessa, Pilar Puimedon, durant l'acte de balanç dels sis anys de mandat del Bloc Olesà, que es va celebrar dijous. Puimedon va afegir que volen que Olesa sigui «com la Catalunya que ens agrada», és a dir, que tingui «sensibilitat vers els problemes socials». De cara als dos anys que resten de mandat, va comentar que volen «atendre més bé les persones, potenciar l'educació i fer una ciutat més amble».

L'acte de balanç va ser a càrrec d'alguns dels regidors del Bloc Olesà, partit que governa en solitari amb majoria absoluta. De fet, és el segon mandat en què el partit és al capdavant del govern: entre 2011 i 2015 amb Salvador Prat com a alcalde, i en els últims dos anys, amb Puimedon. En aquest repàs del treball que s'ha fet durant aquest temps, l'equip de govern va dividir la seva exposició en quatre blocs: serveis a les persones, projectes i inversions, participació i transparànecia, i realitat econòmica.

Els projectes urbanístics van centrar una bona part de la presentació, tant pel que fa a projectes com a la situació econòmica del consistori. En primer lloc, la mateixa alcaldessa va recordar que han tancat l'any amb un romanent de tresoreria de 5,5 milions d'euros, i va destacar que aquesta xifra ha crescut des que es van fer càrrec del govern. En aquest punt, Puimedon va recordar les limitacions que tenen els ajuntaments per utilitzar aquests estalvis per les limitacions que imposa l'Estat espanyol. Unes limitacions que es veuen ara alleugerides amb els pressupostos aprovats aquesta mateixa setmana al Congrés i que obren l'aixeta de les inversions per als governs locals. És per això que Olesa disposarà d'uns dos milions extres i, segons va dir Puimedon, «el projecte estrella» serà la cobertura de la riera de Can Carreras.

No serà l'únic gran projecte d'Olesa en els propers anys. Segons va explicar el regidor d'Obres i Edificació, Miquel Riera, volen posar en marxa la renovació del pavelló Salvador Boada, que té «necessitats urgents» ja que no s'hi actua des dels anys vuitanta; l'edifici de la policia; i la remodelació de l'avinguda de Francesc Macià per fer-la més «amable» i facilitar que s'hi pugui passejar.

Però el gran repte urbanístic d'Olesa en els pròxims anys és l'elaboració d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística del Municipi (POUM) que substitueixi el pla del 1993. Actualment, l'Ajuntament es troba en la fase de diagnosi per presentar unes propostes i tenir el juliol un primer avanç pla. Riera va destacar que aquesta eina urbanística és «molt important en l'àmbit funcional» per poder treballar, però «sobretot de cara al futur» del municipi.

Sobre el POUM també va parlar el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Martínez, que va destacar els set tallers que han organitzat per fer l'avanç pla i on han pogut participar ciutadans i entitats, i també va recordar el referèndum del 2015 sota el paraigua de la Llei de Consultes Populars del 2010, en la qual es va preguntar sobre els usos per a la zona del camp de futbol i Can Llimona. Martínez també va destacar els avanços que ha fet Olesa en matèria de participació ciutadana. Va comentar que enguany es dediquen 200.000 euros als pressupostos participatius (als quals es van presentar 94 projectes) i va posar en relleu que, segons el segell de transparència de la UAB, Olesa té un coeficient del 100% prenent com a base 52 indicadors diferents en aquest àmbit. Una xifra de la qual només poden presumir 17 ajuntaments catalans.

Finalment, pel que fa a serveis a les persones, la regidora Montserrat Vergara va dir que cal crear «una xarxa de recursos» per avançar en la resolució de «les necessitats que hem detectat» . En aquest àmbit, els esforços del consistori s'han centrat en quatre col·lectius: les persones amb dificultats socioeconòmiques, els infants i adolescents, la gent gran i les persones amb capacitats diferents.