L'Ajuntament de Masquefa ha fet pública la seva indignació a través d'un comunicat i ha exigit responsabilitats per l'incendi que es va originar dimecres al matí a l'abocador de Can Mata, al municipi veí dels Hostalets de Pierola. Aquesta incidència es produeix, a més, just a la mateixa setmana que el consistori masquefí havia reclamat mesures per resoldre les molèsties d'olors i afectacions ambientals de la instal.lació.

El consistori considera que l'incendi és un «nou cas de deixadesa, irresponsabilitat, manca de rigor i passivitat» dels organismes gestors d'aquesta infraestructura. En aquest sentit, el batlle de la població, Xavier Boquete, lamenta que «ni l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola ni Ferrovial -gestor de la planta- s'han posat en contacte amb el consistori per traslladar-nos la informació oficial al voltant de l'incendi a la planta de tractament de residus». El consistori masquefí considera que aquesta població és una de les «principals perjudicades» per l'activitat de l'abocador i anuncia que traslladarà als ens competents la demanda d'assumpció de responsabilitats.

L'alcalde de Masquefa també ha volgut posar de manifest les «reticències» que li ha posat el gerent de la instal·lació quan ha intentat accedir a l'abocador per informar-se de primera mà de l'incident. Segons ha dit a través del comunicat, «han adduït motius de seguretat i de manca de temps» per negar-li l'entrada. Boquete ha titllat aquest fet de «greu» i considera que «posa en evidència la mala gestió que s'està duent a terme en aquest equipament».

En aquest sentit, el batlle critica que «per una qüestió de seguretat pública i transparència és inadmissible i molt greu que cap dels organismes gestors de l'abocador hagin traslladat a l'Ajuntament cap tipus d'informació o consell per poder traslladar als veïns».