L'Ajuntament d'Igualada i la Universitat de Lleida continuen avançant en l'ampliació dels equipaments vinculats a l'expansió dels estudis a la ciutat. Així, mentre es continua treballant en el projecte del futur Campus Salut que es preveu aixecar en l'edifici de l'antic hospital, situat a la cantonada del Passeig Verdaguer amb el carrer de Cardenal Vives, aquesta setmana s'ha fet una passa important pel que fa a la residència d'estudiants que es vol aixecar en aquesta mateixa illa.

En el darrer ple municipal, celebrat aquesta setmana, el consistori igualadí ha donat llum verd a la concessió, per un màxim de quaranta anys, de la utilització d'un terreny de 1.560 metres quadrats a la Universitat de Lleida (UdL) perquè aquesta hi pugui construir i explotar una residència d'estudiants.

Un equipament que, segons ha posat en relleu l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, «donarà resposta a la creixent demanda d'habitatge per part d'un nombre cada cop més gran d'alumnes i professors universitaris a la nostra ciutat».

Aquest terreny toca pel vessant nord amb l'antic hospital, per la banda de Ponent, amb el carrer del Cardenal Vives, i al sud, amb el carrer de Sant Carles.

La residència que es projecta, de la qual ja se n'ha enllestit el pla funcional que determina el conjunt de necessitats que haurà de cobrir, preveu tirar endavant un edifici de planta baixa i tres plantes superiors amb un sostre edificable d'un total de 2.000 metres quadrats, d'acord amb el planejament existent.

La previsió que es planteja en aquest pla és dotar-la inicialment d'una capacitat de 58 llits, distribuïts en 44 habitacions individuals i 7 de dobles, així com dels serveis complementaris corresponents, com ara una zona d'estar, un menjador, una cuina comunitària gestionada pels residents, una sala de treball o una zona d'estudi, entre altres. També tindrà un bar restaurant independent que quedarà situat a peu de carrer.

La residència allotjarà principalment membres de la comunitat universitària -estudiants de grau, professors, doctorands o investigadors- tot i que, fora del calendari lectiu, es valorarà també la possibilitat de poder-la obrir al públic general. La previsió actual és de poder començar els treballs al llarg de l'any 2019.

Després de l'aprovació del ple confirmada ahir i un cop aquesta concessió sigui convenientment formalitzada entre l'Ajuntament i la universitat, serà la mateixa UdL qui pivotarà la contractació dels treballs de construcció i qui vetllarà posteriorment per la seva gestió.