L'alcaldessa d'Olesa de Montserrat i l'alcalde de la Palma de Cervelló van rebre l'escalf d'un centenar de veïns durant la seva arribada a la Ciutat de la Justícia, on havien estat convocats per declarar, acusats d'un delicte de desobediència en el referèndum de l'1 d'octubre de fa un any. Els dos polítics es van acollir al dret de no declarar com també han fet els altres alcaldes que han estat citats pel mateix motiu. Pilar Puimedon es va mostrar «molt contenta» del suport dels veïns a la sortida dels jutjats i va explicar que té «l'absoluta tranquil·litat» que no va fer «res malament». Xavier González va dir que citar-lo a declarar «va més enllà de posar en dubte l'honorabilitat o el que ha fet un alcalde, és posar en dubte tot un poble».

Puidemon, per la seva part, va agrair el suport i va dir que veure els veïns d'Olesa de Montserrat a la Ciutat de la Justícia la referma en el seu convenciment que «si un es comporta democràticament com esperen les persones que l'han elegit i respecta la llibertat de vot, la participació i la democràcia, té el suport de tota la ciutadania». La política del Bloc Olesà va demanar no oblidar que «més del 80% dels ciutadans de Catalunya estan a favor del dret de fer una consulta democràtica».

«Ens devem al poble, el poble és el que ens diu el camí que hem de seguir, no podem fallar-li, i per això la força del poble és la que ens fa estar aquí, la que ens fa fer tot el que fem, i endavant, seguirem lluitant fins al final», va expressar l'alcalde de la Palma de Cervelló a la sortida dels jutjats de Barcelona.