L'Ajuntament de Masquefa i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han signat un acord per millorar l'estació de tren. El pla té com a objectius potenciar l'accessibilitat del usuaris des del carrer Pujades i garantir la integració urbana i la permeabilitat de la infraestructura ferroviària dins el municipi. L'actuació consistirà en la creació d'un encaminament de vianants i l'habilitació d'un nou enjardinament a l'entorn de l'estructura, en uns espais cedits a l'Ajuntament per FGC. Un cop formalitzat l'acord de col·laboració, ara el consistori encarregarà i presentarà la redacció del projecte amb l'objectiu de poder-lo executar l'any 2020.

L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, recorda que el tren ha guanyat usuaris al municipi en els darrers anys. Segons dades de FGC, l'any 2018 el nombre de viatges va augmentar en un 7,5%, arribant a les 107.000 validacions.

Per la seva part, el president d'FGC, Ricard Font, president d'FGC, apunta al fet que amb la millora contribueixen "a la promoció del transport públic i d'una mobilitat neta, elements clau de l'aposta d'FGC per millorar la qualitat de l'aire i lluitar contra el canvi climàtic".