La primera activitat del Healthy Destinations Lab d'Igualada d'Airbnb es va dur a terme dimecres a la capital de l'Anoia. El primer taller, destinat a empresaris i membres de la societat civil d'Igualada, va fer que els assistents treballessin sobre la cocreació per definir els reptes i oportunitats a la ciutat, i va destacar que la sostenibilitat, el turisme familiar i rural i els aspectes característics d'Igualada i l'Anoia han de ser l'eix central del turisme a la ciutat. Era la primera activitat després de l'anunci el mes de novembre passat de la col·laboració entre Airbnb i l'Ajuntament d'Igualada.

Airbnb liderarà tres tallers més destinats a posar en valor i donar veu a la comunitat local per potenciar un turisme sostenible a la ciutat. L'Ajuntament d'Igualada i Airbnb tenen previst fer a la ciutat el New Destinations Summit, el 8 i 9 de maig, que reunirà experts i innovadors d'arreu del món en l'àmbit del turisme sostenible.

El Healthy Destinations Lab és un programa per construir i promoure un turisme sostenible a la ciutat i la comarca de l'Anoia que beneficiï tothom: famílies locals, empreses i comunitats. Durant la sessió de dimecres, els assistents van treballar exercicis de grup on es van avaluar el reptes que es plantegen els diversos actors de la ciutat per fer d'Igualada una destinació de turisme sostenible. La presència digital de la ciutat, la marca i imatge digital d'Igualada, i les possibilitats de transport i mobilitat van ser alguns dels temes centrals de la sessió.

Els presents en aquest taller van concloure que els principals eixos a treballar per desenvolupar un turisme sostenible per a Igualada són: potenciar i promocionar els aspectes més sostenibles de la ciutat, treballant per fer d'Igualada una ciutat sostenible tant per als residents com per als viatgers; aprofitar el llegat industrial d'Igualada, oferint la possibilitat de descobrir els processos de fabricació des de dins; posar en valor les possibilitats vitivinícoles de l'Anoia i l'interès del turisme rústic; i apropar els aspectes més característics d'Igualada als visitants, que els permetin tastar la forma de vida local, com els castells.

Com a part de la iniciativa New Healthy Destinations Lab, Airbnb «liderarà tres tallers a Igualada destinats a posar en valor la comunitat local i dotar-la dels coneixements i les eines necessàries per obrir la ciutat al món i potenciar un turisme sostenible, inclusiu i respectuós amb el territori, el patrimoni històric i el medi ambient», segons van explicar ahir els seus organitzadors.