L'Ajuntament de Masquefa ha presentat aquesta setmana un recurs contenciós administratiu contra l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) denunciant la seva «inactivitat». Asseguren que les dues institucions els «han denegat i/o ignorat els diversos requeriments» que han presentat sol·licitant compensacions econòmiques per les repercussions negatives de l'abocador de Can Mata. A través d'un comunicat, l'Ajuntament recorda que l'ARC i l'AMB tenen l'obligació de mediar en el cas que s'hagin de realitzar «compensacions per les repercussions mediambientals». I, afegeixen, les avaluacions d'impacte mostren que a Masquefa «se superen els llindars mínims de salubritat en les immissions d'olors».

Segons l'alcalde, Xavier Boquete, «Masquefa és el municipi que més pateix els efectes de l'Ecoparc4 i no és admissible que se segueixi menystenint l'impacte negatiu directe que aquest tipus d'instal·lacions genera al territori i a la nostra població». Per aquesta raó han optat per dur als jutjats «la inactivitat» de l'ARC i l'AMB.

Des de l'Ajuntament de Masquefa insisteixen en el fet que estan patint «un greuge comparatiu» respecte als Hostalets de Pierola. L'alcalde assegura que rep el 10% del que percep el poble veí.