El col·lectiu Eixercolant ha aconseguit el suport de l'Ajuntament d'Igualada i de la Diputació de Barcelona i ha presentat la quarta edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, amb un programa més ambiciós que les tres anteriors. La mostra, que és única a Europa, se celebra el dia 13 d'abril. Tindrà més de 90 activitats. Els organitzadors es van queixar a l'Ajuntament de no fer un suport prou decidit.

Entre d'altres, a la jornada hi participen ponents com la xef Ada Parellada, Kristian Lutaud i Demore, cocap de cuina d'El Bulli; la farmacèutica Astrid van Ginkel, la periodista Pilar Sampietro i el catedràtic Joan Vallès.

Les males herbes són les protagonistes de la Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades, una iniciativa única al sud d'Europa, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades té com a objectiu divulgar aquestes plantes, donar a conèixer el seu ús i mostrar com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

Entre les activitats destaquen els tastos de xocolates, tallers, com per exemple un de còctels amb plantes silvestres, el de cuina grega, i el dinar silvestre.