L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 mesos de presó i a una multa de 720 euros un independentista d'ultradreta que cridava a «rebentar» espanyols a través de Facebook i els convocava a Igualada. Se li atribueix un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

El condemnat, veí de la comarca de l'Anoia, va publicar un missatge el 5 de novembre del 2017 fent una «apel·lació directa a la violència contra els espanyols en general», apunta l'Audiència. «Qui vulgui anar de 'festa' per la zona Anoia que m'ho digui. Jo ja he dit prou. Anem a rebentar espanyols. Amb 2/3 en tenim prou. Qui s'apunti evidentment que estigui preparat. Seguim», deia el text, que anava acompanyat d'un emblema i el nom d'Escamots Catalans. La sentència s'ha dictat de conformitat amb l'acusat.

Ell mateix va retirar-lo del seu perfil en veure la reacció dels usuaris de les xarxes, que el van denunciar a través del Twitter oficial de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Aquesta va iniciar d'ofici una investigació.

Un segon missatge

En un segon missatge va publicar simbologia de l'organització ter-rorista Terra Lliure, amb el lema «Poble armat, poble respectat». L'Audiència de Barcelona considera que tot i que l'acusat no està justificant o enaltint el terrorisme, «sí que difon la necessitat que el poble català s'armés per ser respectat, fent amb ell una defensa de l'ús de les armes».