27 de juliol de 2019
27.07.2019

Detenen un clan familiar amb arrels al Baix Nord dedicat al tràfic de drogues

26.07.2019 | 21:55

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, van detenir el 17 de juliol 21 membres d'una organització dedicada al tràfic de drogues i que també va segrestar i extorsionar un empresari. Els detinguts, 11 dels quals han ingressat a presó, li reclamaven 250.000 euros per les pèrdues que havien patit en una transacció econòmica. El clan, de nacionalitat espanyola, tenia diverses plantacions de marihuana. Els agents van fer 32 entrades als municipis de Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Canyelles, Segur de Calafell, Vendrell, Sant Jaume dels Domenys, Viladecans, Sant Esteve Sesrovires i Martorell. Es van desmantellar 11 plantacions en funcionament i 4 en procés, i es van intervenir més de 4.000 plantes.

Els detinguts són 20 homes i una dona, de nacionalitat espanyola, sèrbia i colombiana, i d'edats compreses entre els 18 i els 64 anys. Se'ls atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, segrest, lesions, detenció il·legal, amenaces, extorsió, robatori, i furt d'ús de vehicles amb intimidació, salut pública, blanqueig, obstrucció a la justícia i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar l'octubre de 2018, quan els Mossos van tenir coneixement que un home havia estat retingut contra la seva voluntat. La víctima va manifestar als agents que havia estat segrestat per un clan familiar durant dos dies, però va aconseguir despistar-los i escapolir-se. Els agents van localitzar i detenir els segrestadors, quatre homes d'una mateixa família del barri de Roquetes de Sant Pere de Ribes.

Els investigadors van constatar que l'home era víctima d'un procés d'extorsió des de feia mesos per part d'una mateixa organització criminal, que li reclamava un deute de 250.000 euros per les pèrdues que havien patit en una transacció econòmica. Els agents van comprovar que tots els membres de l'organització eren membres d'una mateixa família de nacionalitat espanyola. Es dedicaven principalment al cultiu i tràfic de marihuana.

Als domicilis escorcollats, els agents van intervenir més de 47.000 euros en metàl·lic, set armes de foc amb munició i carregadors, dues armes d'aire comprimit i un matxet de grans dimensions. També es van desmantellar 11 plantacions en funcionament i 4 en procés a Martorell, Sant Esteve Sesrovires, Vendrell, Cubelles, Viladecans, Canyelles i Sant Pere de Ribes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook