Prop de 500 persones van seguir dilluns al vespre a la plaça Pius XII d'Igualada el pregó de La Coll@nada, la festa grossa alternativa que és alhora un primer tret de sortida del programa general. Pregó protagonitzat per un turista caricatures, Mr Friendly, que va arribar a la plaça amb un 600. A partir d'aquí, l'actualitat igualadina va ser diana de la sàtira.

Dues exalumnes de l'Escola d'Art LaGaspar van presentar una escultura, amb banderoles fetes de roba interior esteses en una corda que travessaven la plaça, mentre desgranaven la seva situació laboral, l'excés de pràctiques i la quantitat de treball no remunerat que han fet per a l'escola d'art.

Un grup de blanquers del gremi d'adobers criticaven la compra de pells de fora. Airbnb, la plataforma de lloguer per compartir pisos, va ser motiu de lemes com «Airbnb, lloga la casa del teu veí» o «Airbnb, sempre al costat del teu veí». Una falca d'àudio recordava que una nova gran superfície estava a punt d'arribar a Igualada i un grup de ciclistes es presentava davant de Mr. Freindly per ensenyar-li què era La Vuelta.

Però un dels retrats més aplaudits va ser el rap que, com una batalla de galls, van recrear les entitats dels portadors de gegants Dessota, defensors de la Cercavila Tradicional, i la Festhi, la Federació del Seguici Tradicional Històric d'Igualada, impulsora de la recuperació de la processó, que s'ha de celebrar cada 24 d'agost, la diada de Sant Bartomeu, en honor del qual es porta a terme, que enguany coincidiran.