L'Ajuntament de Calaf ofereix l'IdCat Certificat, que és un identificador digital de les persones que operen des d'Internet. El govern va informar ahir mateix que el posava en marxa.

L'idCAT Certificat és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet. Permet operar amb diferents administracions i, a més a més, assegura la integritat de les dades que s'envien, així com la seva confidencialitat, ja que està emès pel Consorci Administració Oberta de Catalunya-Consorci AOC.

També permet fer altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web, segons han explicat fonts municipals. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les dades dels usuaris.

O per Internet o presencial

L'Ajuntament de Calaf ofereix una doble via per obtenir el certificat. O bé pel web www.idcat.cat (al punt 1. Sol·licitud del certificat) o de manera personal a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament.

El que adoptin l'opció digital trobaran un formulari que permet introduir les dades necessàries per obtenir la identitat digital: nom, cognoms, document acreditatiu d'identitat, adreça electrònica, entre d'altres. Un cop introduïdes les dades s'emmagatzema la petició per tal que pugui ser validada per qualsevol de les entitats de registre idCAT.

L'horari per sol·licitar l'idCAT certificat en el cas que l'usuari decideixi acudir directament a l'Ajuntament de Calaf és de dilluns a divendres de 9 del matí a les 2 del migdia, i els tots dijous de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre.