La 4a edició de la Nit de l'Esport i la Cultura de Calaf va reconèixer setze persones i entitats que han destacat el darrer any en aquests dos àmbits. Va ser una gala presidida per la música de La La Land.

Entre els premiats de la vetllada, celebrada divendres, van destacar dues entitats. En l'àmbit cultural, els Pastorets de Calaf, que, amb 94 anys de trajectòria, impliquen prop de 200 persones de l'Alta Segarra en cada representació. I en l'àmbit esportiu, la Unió Esportiva Calaf, que la temporada 2018-19 va aconseguir un fet històric. Va guanyar la lliga a tercera catalana sense perdre cap partit i va aconseguir ascendir a segona.

El Casal de Calaf va acollir l'esdeveniment, que reconeix les persones i entitats locals que han destacat pels èxits assolits o per la promoció que han fet de l'esport i de la cultura l'any 2019.

La cerimònia la van presentar Pilar Guardiola i Eloi Hernández, que, sota la direcció de Neus Quer, es van atrevir endinsar-se en el gènere musical. A partir de l'adaptació de la cançó Another Day of Sun, de la pel·lícula La La Land, van oferir la peça titulada La boira de Calaf acompanyats per persones del públic que van pujar a cantar i ballar a l'escenari del casal.

Els guardons esportius

A banda del premi especial al primer equip de la UE Calaf, hi va haver set guardons esportius més per a David Sererols i Torras, com a millor esportista; Sara Rubio i Pérez, com a millor esportista infantil; David Martínez i Gutiérrez, com a trajectòria esportiva; 3x3 de bàsquet, com a millor iniciativa esportiva; participants calafins a la Marroc Challence, com a millor iniciativa social lligada als valors de l'esport; Fabià Subirana i Dalmau, com a ambaixador calafí, i Abril Pamblanco i Roca, que va rebre el premi Alta Segarra.

El jurat també va voler distingir amb una menció especial els calafins Ramon Catalán Miró, Josep Bacardit Paradell, Jose Castillo García, Ramon Colell Vilaseca, Ramon Colell Costa, Oriol Lladó Isart, Josep Martí Soteras, Manolo Rodríguez Villamayor i Jordi Badia Perea per haver participat a la París Brest 2019.

Els premis culturals

En l'àmbit de la cultura, es van repartir vuit premis. Com a millor iniciativa cultural, infantil o juvenil, a l'Escala en Hi-Fi de La Pineda; el premi a la trajectòria cultural, a Conxita Solà Cabellud; la millor aportació cultural, per a la promoció de la cultura a Calaf de Josep Maria Solà Bonet; millor aportació cultural en l'àmbit social o pedagògic, al viatge acadèmic de l'Institut Français de Calaf (Annie Bellot); el millor ambaixador cultural calafí al món, a Xavi Torra Xuriguera, i el premi Alta Segarra als Pastorets. En la categoria d'efemèride es va entregar un premi ex aequo a la Colla Gegantera i Grallera i a la Trobada de Puntaires de Calaf pels seus el 25 anys.

L'alcalde de Calaf, Jordi Badia, va tancar l'acte felicitant els nominats i reivindicant més recursos per a la cultura i l'esport perquè a Catalunya la despesa en aquests àmbits no arriba ni a l'1%, un percentatge molt inferior al d'altres països. «Creiem que la cultura i l'esport són salut, educació, formació personal, esperit crític, benestar social, cohesió social, projecció com a vila, economia i, per damunt de tot, un dret que ha de ser accessible per a tothom», va dir.