L'Ajuntament d'Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona, elabora un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que inclourà un acurat estudi tècnic sobre la mobilitat. L'Ajuntament ha fet una crida a la ciutadania perquè participi en la fase oberta a l'opinió pública.

El PMUS ha de ser, segons el mateix Ajuntament, l'eina que permeti fomentar uns desplaçaments més sostenibles i segurs al nostre municipi ja sigui a peu, en bicicleta, transport públic o vehicle privat.

Aquest mes de juliol es reprèn la fase de participació ciutadana. En l'actual context excepcional, però, aquesta fase es desenvoluparà en línia a través de la plataforma Zoom i caldrà inscripció prèvia de totes les persones que hi estiguin interessades.

El proper dimarts, 15 de juliol, a les 7 de la tarda, es farà una sessió informativa. Posteriorment, es penjarà al web de l'Ajuntament el document de síntesi de les propostes del pla i informarà a la ciutadania dels canals que podran fer servir per comunicar a l'Ajuntament suggeriments i propostes alternatives. Posteriorment, els dies 21 i 23 de juliol, a la mateixa hora, es posa a debat la mobilitat a peu, en bicicleta i transport públic i l'aparcament i vehicle privat.