L'empresa Circuit Parcmotor Castellolí ha pres el relleu del Consell Comarcal com a gestor de les instal·lacions del Campus Motor, equipament que afegeix al mateix circuit. El Consell en manté la titularitat, però el lloga en règim de concessió a Circuit Parcmotor, que també porta el circuit annex. El Consell i l'empresa van fer públic ahir l'acord. La tecnologia 5G, la mobilitat sostenible i la formació són els eixos de futur.

Circuit Parcmotor de Castellolí va guanyar el concurs públic convocat el gener i en tindrà la utilització i explotació durant els propers vint anys a canvi d'impulsar activitat econòmica al territori, aportar un cànon econòmic anual i fer les inversions pendents per completar l'edifici, que en aquests moments té les dues plantes superiors buides.

Els encarregats de formalitzar l'acord han estat el president del Consell, Xavier Boquete, el seu vicepresident primer, Jordi Cuadras, i el president de Circuit Parcmotor, Xavier Bartrolí.

Circuit Parcmotor té dos grans objectius per generar activitat econòmica i ocupació al voltant del sector del motor a l'Anoia: formació i innovació. En l'àmbit de la formació es podrà instal·lar a l'equipament el nou Centre d'Alt Rendiment de Motociclisme per formar els futurs pilots de Moto GP de tot el món i fer estades a la comarca. Pel que fa a la innovació, l'objectiu és que el Campus Motor sigui un dels pols de la investigació del cotxe del futur a Catalunya i treballar en els reptes que representa la tecnologia 5G per al vehicle connectat i la mobilitat sostenible per al vehicle elèctric.

En aquest sentit, el Campus és un espai a disposició de grans marques i laboratoris, que podran fer ús de les instal·lacions, i també serà la seu d'un programa europeu que el Consell ha elaborat conjuntament amb el sector del motor i la Generalitat de Catalu-nya. Amb aquesta aliança, serà possible que l'edifici del Campus i el Circuit Parcmotor treballin conjuntament i en una única gestió per aconseguir els objectius marcats.

El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, ha mostrat la seva satisfacció, ja que el canvi de model de gestió i explotació del Campus Motor suposa «una gran oportunitat per a la nostra comarca, obre noves perspectives de futur per al territori en un àmbit, el del motor, on hi ha molt camp per córrer i, al mateix temps, permet al Circuit Parcmotor enfortir una instal·lació ja reconeguda i respectada dins del sector, créixer, consolidar-se i entomar nous reptes. El Consell Comarcal ha actuat de palanca durant tots aquests anys fins a trobar la fórmula per garantir l'ús intensiu de la instal·lació».

El vicepresident del Consell, Jordi Cuadras, afirma que aquest projecte comú permetrà que «en un context de lluita contra l'emergència climàtica i davant els reptes que té la mobilitat a tot Europa i a tot el món, l'Anoia situï aquesta instal·lació al servei d'aquest repte per jugar un paper protagonista i aconseguir que la mobilitat sostenible sigui una realitat. Les grans marques del món del motor ja coneixen la instal·lació i hem trobat la manera que pugui tenir tot el seu potencial». I sospira per «atraure aquella indústria del món de l'automòbil que la transformació verda que ha de viure el sector posarà sobre de la taula».

Per la seva banda, Xavier Bartrolí, president de Circuit Parcmotor Castellolí, apunta que el Campus Motor «és un edifici amb molt potencial i que es troba en una ubicació immillorable perquè Circuit Parcmotor pugui desenvolupar la seva activitat i impulsar el nou Centre d'Alt Rendiment centrat en la formació de pilots, que permetrà ajudar-los a fer el salt a les gran proves de motociclisme».