Poble Actiu proposarà, dimarts, al ple de l'Ajuntament d'Igualada la modificació de les ordenances fiscals per introduir-hi criteris de progressivitat.

Segons ha explicat el grup en un comunicat, «l'actual crisi sanitària provocada per la covid-19 ha generat una crisi econòmica sense precedents en què la situació fiscal de moltes empreses i ciutadans igualadins s'està veient afectada negativament, motiu pel qual l'Ajuntament d'Igualada no pot congelar les ordenances fiscals i fer que tots els seus contribuents assumeixin les seves responsabilitats tributàries de la mateixa manera que s'ha fet aquest darrer any». Poble Actiu considera que «l'Ajuntament d'Igualada ha de ser valent i estar a l'alçada de la situació actual» i demana «un sistema fiscal amb criteris de progressivitat en què la ciutadania amb menys recursos pagui menys».

Poble Actiu considera que «aquesta proposta no només és una obligació legal, sinó que ha esdevingut també una obligació moral, en la mesura en que seria absolutament injust que l'any vinent l'Ajuntament cobrés els mateixos impostos que l'any actual sabent que l'economia de les famílies igualadines s'ha vist en molts casos greument afectada».