19 de novembre de 2020
19.11.2020
Regió7

El Govern aprova el projecte de portar aigua de la Llosa del Cavall a Calaf

La connexió ha de deixar resolt definitivament el problema de la manca de qualitat a la xarxa

18.11.2020 | 22:32
El Govern aprova el projecte de portar aigua de la Llosa del Cavall a Calaf

La Generalitat ha aprovat el projecte d'execució de les obres que han de permetre connectar Calaf amb el pantà de la Llosa del Cavall. Ahir, després de 30 dies d'exposició pública, la resolució va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Que Calaf rebi l'aigua directament de la Llosa del Cadí és la solució que s'ha vist millor per resoldre la mala qualitat sanitària de l'aigua que se serveix als domicilis. Calaf, en aquest moment i des del mes d'agost passat, no té aigua potable a les cases. A hores d'ara està en construcció una planta de desnitrificació que serà la primera solució al problema de la qualitat de l'aigua a Calaf.

L'Ens d'Abastament Ter-Llobregat (ATL) ja ha sol·licitat l'ocupació dels drets i béns afectats al Consell Executiu de la Generalitat, i també ha demanat a Infraestructures que comenci els tràmits de licitació de les obres. A hores d'ara, segons ha explicat l'Ajuntament de Calaf, s'està seguint el calendari previst i la connexió podria ser una realitat l'estiu del 2021.

Al projecte de connexió s'ha presentat una única al·legació. Es tracta de l'Ajuntament de Calonge, que ha demanat poder incloure en el mateix projecte la sol·licitud de la seva connexió, que ja estava prevista.

Actualment, la connexió enllaça la Llosa del Cavall amb el dipòsit d'Òdena, amb un únic dipòsit de regulació intermedi de 3.000 m3 de capacitat, ubicat al municipi de la Molsosa. El projecte constructiu de l'abastament del Cardener va preveure diverses derivacions, algunes de les quals es van completar de manera total i d'altres no. Calaf va quedar entre aquestes últimes.

Les obres tindran un cost de 185.868,12 euros (sense IVA) i duraran un mes i mig, perquè veritablement la intervenció que queda per fer és molt petita. La nova connexió consisteix en una canonada que comença just abans d'entrar al dipòsit de la Molsosa i finalitzarà a pocs metres del límit de la parcel·la dels dipòsits municipals de Calaf.

L'Ajuntament de Calaf, que té concedit el servei a l'empresa Aigües de Manresa, ha iniciat a partir d'aquest darrer episodi de problema una iniciativa buscant el compromís de l'administració catalana per resoldre una situació que s'arrossega de fa temps i que no tenia altra solució que portar aigua de fora del terme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook