El Consell Comarcal de l'Anoia ha desenvolupat, durant l'any 2020, els programes Treball i Formació i Enfeina't. Tots dos tenen per objectiu fomentar l'ocupació mitjançant la contractació laboral de persones en situació d'atur per a tasques de manteniment i jardineria, suport administratiu o d'agent cívic en diferents municipis de la comarca.

L'ens comarcal ha fet 45 contractes d'una durada d'entre 6 a 12 mesos, tots ells a jornada completa, 5 contractes més que el 2019. Concretament, 31 persones en el programa Treball i Formació, que han participat en el Projecte de Manteniment, millora i condicionament de parcs, jardins i espais verds, permetent rehabilitar i promocionar diversos espais verds de la comarca, potenciant el manteniment i respecte dels ecosistemes existents i fent tasques de recuperació i preservació de zones d'interès turístic i natural.

Hi han participat 16 municipis: Cabrera d'Anoia, La Torre de Claramunt, Rubió, Els Hostalets de Pierola, Masquefa, La Pobla de Claramunt, Òdena, Vallbona d'Anoia, Carme, Capellades, Calaf, La Llacuna, Sant Martí de Tous, El Bruc, Els Prats de Rei i Castellolí.