La CUP rebutja la planificació que està duent a terme la Generalitat per definir nous espais industrials de gran capacitat de construcció a la Conca d'Òdena. Considera que cal un altre model que no sigui el de confiar el futur industrial en la implantació de grans centre logístics i proposa un model on el sector agroalimentari sigui clau. El Pla Director de la Conca d'Òdena, impulsat pel Departament de Territori de la Generalitat, preveu 400 noves hectàrees de sòl industrial.

La regidora de l'Ajuntament d'Igualada Neus Carles ha explicat que la Conca d'Òdena ja hi ha sòl industrial disponible i ha denunciat que «darrere d'aquest pla director hi ha una operació per destinar aquests espais a grans centres logístics que ofereixen pocs llocs de treball i de mala qualitat, amb poca capacitat per reactivar i dinamitzar l'economia del territori». També la regidora igualadina ha volgut posar en valor «el teixit econòmic que depèn de la preservació de la Conca d'Òdena, en especial del sector agrícola, imprescindible si es vol apostar per un consum de qualitat i de proximitat».

La proposta cupaire com a alternativa a aquest model és invertir en I+D i impulsar el Parc Agrari de la Conca d'Òdena per «desenvolupar un model agroalimentari sostenible, basat en la proximitat i resilient al canvi climàtic». Neus Carles reclama un model pactat amb el territori que busqui la cohabitació entre el sector agrícola, la indústria i la preservació del medi ambient.

Per la seva banda, Natàlia Sànchez ha reclamat «una nova mirada i una nova forma d'ordenar el territori». La diputada de la CUP ha volgut manifestar el rebuig de l'organització a un pla director que considera que porta el segell de Damià Calvet i d'Àngels Chacón (exconsellera d'Empresa i Coneixement) i d'«una manera de fer política que busca afavorir l'especulació enlloc de mantenir el territori i els sectors econòmics que en depenen». La CUP ha denunciat que aquest projecte s'està impulsant d'esquena als agents del territori i s'ha posat al costat de totes les entitats i organitzacions que lluiten per aturar-lo.