Una quarantena de persones de més de 65 participaran al projecte esTIC+APROP per combatre l'aïllament social que es durà a terme a partir de la propera setmana a Òdena. Una desena de voluntaris s'han sumat al projecte per acompanyar les persones grans en aquest aprenentatge

El projecte, que l'impulsa l'Ajuntament d'Òdena amb el suport del Consell Comarcal de l'Anoia, té com a finalitat formar en noves tecnologies les persones de més de 65 anys amb interès per aprendre a utilitzar el mòbil o la tauleta. Es tracta de conèixer totes les possibilitats dels aparells (videotrucades a familiars i amistats, demanar hora al metge, fer compres, cercar informació, participar en tallers i cursos virtuals, entre altres coses).

En una primera fase del projecte, d'una banda s'ha contactat telefònicament amb totes les persones de més de 65 anys del municipi per conèixer les necessitats i si volen participar-hi. Una quarantena de persones han mostrat interès per beneficiar-se del projecte.

D'altra banda, l'Ajuntament va fer una crida a voluntaris per trobar-se amb les persones grans interessades a aprendre a utilitzar el seu telèfon mòbil o tauleta. Una desena de voluntaris van respondre a la crida. Aquesta setmana rebran formació i se'ls lliurarà una guia de bones pràctiques.

De l'1 de febrer fins al 8 de març començaran les sessions entre els voluntaris i les persones grans per mostrar les possibilitats de comunicació i informació que els pot aportar el seu telèfon mòbil o la tauleta, eines per sentir-se més acompanyades i informades i ajudar-les a pal·liar sentiments de soledat no desitjada.

Les sessions es faran al nucli central, a l'Espai Jove; a l'Espelt, a les antigues escoles; i al pla, al Centre Cívic al Casal d'Avis.