Ecologistes en Acció ha reclamat a la Generalitat que estengui la prohibició de caça a tots els parcs de l'entorn de Barcelona, com ja ha fet a Collserola, Sant Llorenç del Munt, la Serralada de Marina i la Serralada Litoral. Així, vol que també es veti la presència de caçadors al Garraf, a Montserrat i al Montseny.

Defensa que són espais «altament freqüentats» tots els dies de la setmana, de manera que exigeix que la prohibició de la caça a tots els parcs sigui de dilluns a diumenge. Ecologistes en Acció ha recordat a l'administració que els darrers dies s'ha conegut de la mort d'una persona que recollia pinyes i d'un gos domèstic per trets de caçadors en espais protegits, a més d'un ciclista ferit per un altre tret de caça.

«És fonamental que la mesura s'adopti en uns moments com els actuals, on els confinaments municipals o comarcals porten a la població dels municipis de l'àrea metropolitana a sortir massivament als espais naturals com a forma de fer activitat física i reduir l'estrès fruit de la pandèmia», afirma el portaveu en temes de natura, Jaume Grau. En el cas de Montserrat, la serralada està a cavall de tres comarques, el Bages, el Baix Llobregat i l'Anoia.

Aquesta organització considera que la caça és una activitat que és totalment incompatible amb la resta d'usos que hi pot haver a la zona relacionats amb el medi natural».

En aquest sentit, Ecologistes en acció critica que al 92% del territori hi ha zones on la caça està permesa, quan el nombre de caçadors ronda el 0'4% de la població. Al mateix temps, lamenta que la llei de caça vigent a Catalunya data de 1970 i critica la «incapacitat» que ha demostrat tenir el Parlament del país fins ara per fer-ne una actualització.