La regidora d'Urbanisme d'Igualada, Carlota Carner, ha lamentat que ERC, PSC, Comuns i Poble Actiu «bloquegin la proposta que permetria més habitatge accessible i assequible a Igualada». En el ple de dimarts, tal com informava Regió7 en l'edició d'ahir, no va prosperar la modificació del POUM que proposava l'equip de govern per poder fer que plantes baixes de carrers no comercials es poguessin alliberar per construir-hi habitatge de proteció social. ERC, Igualada Som-hi (PSC i Comuns) i Poble Actiu hi van votar en contra i el govern, tot i el suport de Cs, no va poder tenir majoria.

Carner va manifestar ahir que «malgrat la negativa de l'oposició nosaltres no defallirem, estem convençuts que aquest projecte de donar vida a aquestes plantes baixes buides de carrers no comercials, és bo per la ciutat i seguirem escoltant a la gent i buscant els acords necessaris per tirar-lo endavant quan sigui possible».

I afegia que «els grups municipals d'ERC, Som-hi i Poble Actiu van bloquejar l'aprovació i, per tant, van votar en contra que hi pugui haver més habitatge accessible i assequible, i que es pugui donar vida a locals i solars buits».