13 de març de 2021
13.03.2021
Regió7

Igualada instal·la més desfibril·ladors i la ciutat ja en suma una quarantena

Els equips de cardioprotecció estan instal·lats al carrer, en escoles i a gairebé tots els espais municipals

12.03.2021 | 21:35
Un desfibril·lador

L'Ajuntament d'Igualada ha instal·lat més desfibril·ladors a la ciutat i actualment el municipi ja té una quarantena d'aquests aparells.

En un comunicat, el consistori igualadí recorda que des de l'any 2012 treballa per dotar la ciutat d'una xarxa de cardioprotecció que cobreixi la major part possible del municipi. Amb aquest objectiu s'ha anat incrementant el nombre de dispositius instal·lats i, alhora, s'ha treballat en l'àmbit de la formació, amb la voluntat que aquesta xarxa inclogui els vessants tecnològic i del coneixement.

Amb la recent incorporació de nous aparells, la xarxa inclou actualment més de quaranta desfibril·ladors externs semiautomàtics, amb una dotzena de torres al carrer col·locades de manera que pugui cobrir la major part possible de zones de la ciutat.

La seva distribució es va fer a partir d'un estudi elaborat amb l'ajut de l'empresa CardioSos i amb el suport del Grup de Docència de Reanimació de l'Hospital d'Igualada. Els equips estan instal·lats a a via pública, en escoles i en la pràctica totalitat dels espais municipals.

El regidor d'Entorn Comunitari i Cooperació, Fermí Capdevila, va destacar la voluntat d'anar completant aquesta xarxa de cardioprotecció i va insistir en la importància de la formació que ajuda a la sensibilització i a la capacitat per a l'ús dels desfibril·ladors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook