L’obra d’homenatge a la solidaritat col·lectiva per la covid-19 que van impulsar durant el confinament l’artista internacional Joan Fontcuberta i Òmnium Cultural, amb la col·laboració del Festival Cruïlla, s’instal·larà de forma permanent a la plaça de Cal Font d’Igualada el 17 de juliol. També se celebrarà un gran acte per homenatjar «l’esforç col·lectiu derivat de la pandèmia», segons va detallar el president d’Òmnium Anoia, Pere Joan Vinós.

Es tracta d’un mosaic de 42 metres de llarg que porta per nom ‘Mirades des del Confinament’ i que està format per un total de 64.000 imatges enviades pels ciutadans. Divendres passat va arrencar una campanya de micromecenatge que pretén recollir 85.000 euros per finançar el projecte.

L’artista Joan Fontcuberta va convidar la ciutadania durant una setmana de maig a enviar fotografies al·legòriques sobre què significava el confinament i l’esforç col·lectiu per la pandèmia.

Amb aquestes imatges, Fontcuberta va elaborar el mural «Mirades des del Confinament», un mosaic de 42 metres de llarg que s’instal·larà de forma permanent a Igualada com a homenatge i record a un dels epicentres de la pandèmia a Catalunya.

En el disseny del mosaic es podrà veure una metgessa, una persona de la tercera edat, una mare amb la seva filla, uns infants, un comerciant o una conductora d’ambulàncies, entre d’altres. Segons ha detallat Vinós, totes aquestes persones són anònimes a excepció de l’empresari i activista cultural que és el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat des de fa més de tres anys i mig. A més, el mural també plasmarà la paraula ‘solidaritat’ en llengua de signes.