A les Comarques Centrals, hi ha molt bones perspectives d'ocupació aquest agost. Des de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, que aplega les cases de turisme rural, ja tenen les reserves al 95% i confien arribar a la plena ocupació com ja va passar fa un any. "L'agost passat va ser un any excepcional i esperem tornar-hi a arribar i omplir els últims forats que queden", afirma el seu president Oriol Baños en declaracions a l'ACN. D'altra banda, la gran majoria de les reserves són clients de Catalunya, sobretot famílies i també grups d'amics, per les restriccions de la pandèmia. Una situació que també els ha obligat a flexibilitzar les reserves per adaptar-se a situacions sobrevingudes.

Des de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, xifren entre un 85% i un 90% les reserves de les cases. Si bé alguns clients ja ho han sol·licitat de fa temps també hi ha qui va més a última hora. El seu president, Ramon Bosch, creu que la situació ha millorat lleugerament respecte a l'agost de l'any passat i remarca que també han apostat per programar activitats per posar en valor el territori. Pel que fa a la procedència dels clients, el 90% de mitjana són visitants catalans mentre que el restant són de l'estranger o d'altres punts de l'Estat.

La Costa Brava enceta l'agost amb optimisme en les ocupacions hoteleres

D'altra banda, el sector turístic de la Costa Brava preveu un bon mes d'agost a nivell d'ocupacions, malgrat la inestabilitat que hi ha actualment en el sector. Apartaments, càmpings i hotels registren cada vegada més reserves pel mes d'agost i des de les últimes setmanes han notat un augment de presència de turistes estrangers. Holandesos i belgues tornen a trepitjar la Costa Brava tot i la situació sanitària que hi ha a Catalunya. Des del sector turístic atribueixen aquestes estades a la confiança que tenen els visitants amb els establiments i la fidelitat en la destinació. Els apartaments a la zona nord de la Costa Brava ja tenen ocupacions d'entre el 70 i el 90%.

L'agost arriba a la Costa Brava carregat d'optimisme pel sector turístic. La millora de les dades sanitàries fan que els empresaris deixin enrere la inestabilitat que els ha portat el mes de juliol. A més, el nombre de reserves s'ha tornat a activar malgrat la crida d'alguns governs a no viatjar a Catalunya pel risc de contagi que hi ha.

Els establiments de la Costa Brava han afirmat que en les últimes setmanes han notat un augment de presència de visitants dels Països Baixos i de Bèlgica. També hi ha una elevada presència de francesos. De fet, alguns establiments han assegurat que no han notat cap davallada en el nombre de visitants d'aquesta nacionalitat durant el mes de juliol.