L’Ajuntament de Capellades ha fet un nou pas endavant per ampliar la utilitat de l’espai que ocupa la fàbrica Guasch. En el darrer ple municipal, el consistori va donar llum verd a la modificació puntual del Pla General Urbanístic en aquest sector de l’antic complex fabril. L’objectiu principal és que esdevingui un espai cada cop més d’utilitat pública permetent que s’hi pugui edificar. Tal com es va explicar en la sessió plenària, aquest és un expedient que es va iniciar l’any 2019 i que, després de superar els requisits tècnics sol·licitats, tira endavant.

D’aquesta manera, el terreny passarà de ser d’ús industrial a residencial. En concret, s’hi permetrà la construcció de 39 habitatges.

En el pla, segons van detallar fonts de l’equip de govern, es garanteix que el 30% d’aquests pisos siguin de protecció oficial, que es mantingui l’aparcament que ja hi ha habilitat i que se n’amplïi la zona verda. Aquest canvi en el pla urbanístic es va aprova per unanimitat de tots els grups amb representació al consistori.

En aquesta sessió també es va donar llum verd al Pla anual de contractació per els exercicis 2021-22 i el Pla estratègic de subvencions. Tal com va explicar l’alcalde, aquests dos plans tenen l’objectiu de garantir l’optimització i la informació de la gestió, «on la prestació de serveis públics es basin en criteris de transparència, eficàcia, eficiència, economia i participació».