L’Ajuntament d’Igualada ha destinat aquest 2021 més diners que mai a la restauració de façanes. En total s’han atorgat 18 subvencions per un import total d’aproximadament 40.000 euros. La tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, ha explicat aquest dimecres al matí que aquesta subvenció es realitza amb la voluntat de "protegir i millorar el paisatge urbà i la seva estètica" i, també, "per un tema evident de seguretat de la façana dels edificis respecte a la via pública". La campanya, ha afegit Carner, "s’emmarca dins l’estratègia del govern de millora del parc de l’habitatge a la ciutat, en aquest cas la seva part externa i més visible".

Carner ha remarcat que “més de la meitat de les façanes que es restauren es troben al nucli antic i per tant és molt positiu perquè ajudarà a preservar el parc d’habitatges d’aquesta part més històrica de la ciutat i per tant també més antiga i danyada”.

Pel que fa al nombre de subvencions donades, Carner ha explicat que des del 2017 l’Ajuntament va fer una aposta per “millorar les bases i fer-les més atractives” i això va provocar un notable increment de demandes, però que amb la pandèmia es van aturar. Aquest any hi ha hagut un repunt de demanda i ja han superat els anys anteriors.

La regidora d’Urbanisme ha finalitzat posant en relleu el fet que amb aquesta subvenció de façanes sumada les que es concediran pròximament en l’àmbit de rehabilitació de l’habitatge “que ja han més que triplicat la partida pressupostària”, estarem parlant de l’any “amb una inversió més important en la renovació tant exterior com interior del parc d’habitatges de la ciutat”.