El Zoom Festival d'Igualada inaugurarà la seva 19a edició amb l'estrena de la coproducció de TV3 i La Drecera Produccions, 'El Metralla', ambientada en la Guerra Civil espanyola i protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera. És el primer cop que pare i fill comparteixen un projecte cinematogràfic. Amb aquesta projecció, el Zoom Festival donarà el tret de sortida a una edició que se celebrarà del 23 al 28 de novembre a Igualada i online. El Zoom ha fet públiques les 48 produccions que participen a la Secció Oficial, que enguany incorpora la categoria de videojocs. S'han escollit d'entre un total de 130 continguts inscrits, provinents de 16 països.

El film 'El Metralla' narra la història de mossèn Joan (interpretat per Joan Pera) i el Metralla (Roger Pera), dos personatges antagònics que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil espanyola amagats a les mateixes golfes, a casa de la Pepeta. Aquesta parroquiana protegeix i alimenta el mossèn i el milicià comunista. En tots aquests anys només rebran la visita de l'Aurora, una antiga companya del Metralla, que fuig a l'exili.

L'odi, el recel i les diferències desapareixen amb els mesos, fins al punt d'arriscar la vida l'un per l'altre. La pel·lícula es podrà veure en la inauguració del festival el dimarts 23 de novembre al Cinema Ateneu d'Igualada, a dos quarts de 9 del vespre. A més de l'estrena d’aquest projecte de ficció amb guió i direcció de Jordi Roigé, que es podrà veure properament a TV3, la inauguració del certamen comptarà amb el lliurament d'un dels Premis d'Honor Zoom 2021 al protagonista del film, Joan Pera. La resta de guardons es lliuraran en la gala de cloenda, el dissabte 27 de novembre al Teatre l'Ateneu.