La proposta més votada en els pressupostos participatius de Martorell és que es creï una zona d’ombra al Parc Fluvial de l’Anoia. L’Ajuntament de Martorell va triar 24 propostes finalistes, que després es van sotmetre a votació. Hi va haver una participació del 6,6% de la població censada amb dret a vot (1.421 vots). La participació ha estat lleugerament més baixa que la de l’any anterior  (1.555 vots, el que representa un 7,3%).

La regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, explica que «potser la gent ha perdut una mica el costum de votar després de l’aturada de l’any passat, i que el procediment s’ha fet en època diferent». Les condicions de la població en pandèmia i els temes que se sotmeten a votació també han canviat d’un any a l’altre.

Leiva destaca que, com a contrapunt, «hem aconseguit un espectre de votants molt més transversal», ja que s’ha dinamitzat el vot de col·lectius que poden tenir més dificultat per participar-hi: els alumnes dels cursos de català per a nouvinguts; de l’Escola d’Adults; del Pla de Transició al Treball (PTT) i del personal del Centre Especial de Treball (CET)

Enguany es van presentar 65 candidates -52 de persones individuals, 12 d’entitats i una d’una institució-. D’aquestes, 32 van superar la segona fase de valoració i validació que, en fusionar-se per afinitat, i 24 van arribar al final del procés per sotmetre’s a votació.

«Algunes s’han descartat perquè són accions que el govern ja fa o té previst fer», segons ha explicat la regidora, que ha afegit que «hi ha hagut bones propostes i han estat ben rebudes per la ciutadania».

La creació de zones d’ombra al Parc Fluvial de l’Anoia ha estat la més valorada, amb 656 vots. És obra de Juanjo Poo, un veí del barri Font de la Mina. Poo va presentar dues idees, ja que també va proposar la il·luminació dels passos de vianants.