El descampat situat al davant de l’Asil del Sant Crist d’Igualada es convertirà em una nova zona d’aparcament gratuït que sumarà 150 places d’estacionament al barri. L’aparcament donarà servei a aquest important nucli d’activitat proper a l’eix comercial de l’avinguda Balmes i als equipaments i serveis de la Policia Nacional, l’Escorxador, l’Escola Pia i l’Escola Àuria.

El projecte vol millorar també l’entorn de les obres modernistes de l’Asil i l’Escorxador | AJUNTAMENT D’IGUALADA

Aquesta nova àrea, que començarà a construir-se al setembre, se situa al descampat ubicat entre els carrers de Milà i Fontanals, Sor Rita Mercader, Joan Llimona i Prat de la Riba. Serà una zona blanca i taronja amb 150 places d’aparcament. L’entrada serà pel carrer de Sor Rita Mercader i la Sortida pel carrer de Prat de la Riba.

Es plantaran vint espècies d’arbres i arbusts diferents i el terra es cobrirà amb grava per tal d’assegurar el drenatge quan plogui. L’alcalde igualadí, Marc Castells, ha remarcat que es tracta d’un projecte «que millorarà notablement l’entorn fent-lo adequat per les obres modernistes de l’Asil i l’Escorxador, amb espècies que encaixen i que s’integraran de forma natural amb el paisatge».

La il·luminació de l’espai s’incrementarà i serà més eficient energèticament. A banda, també s’ampliaran les voreres adjacents i es faran totalment accessibles, donant resposta a una llarga demanda dels veïns del barri.

Les obres començaran al setembre i tindran una durada de tres mesos. Castells ha explicat que aquesta obra està finançada al 100% per la Diputació de Barcelona i ha detallat que «només es financen totalment aquells projectes que compleixen amb els objectius desenvolupament sostenible, com és el cas d’aquesta àrea d’aparcament que integra vegetació i sostenibilitat».

L’alcalde ha posat de relleu la política de zones les anomenades zones blanques (àrees d’estacionament gratuït) que des de fa 10 anys impulsa l’Ajuntament amb l’objectiu de crear espais d’aparcament propers al i als eixos comercials i de serveis per fomentar que s’aparqui el vehicle i s’accedeixi a aquestes zones a peu, pacificant d’aquesta manera la circulació i garantint una millor rotació en els estacionaments. Castells ha afirmat que aquest «és el projecte de ciutat comercial que volem i pel que hem treballat els últims deu anys». Aquesta feina, ha explicat l’alcalde, «ha permès que l’eix Igualada-Manresa sigui l’eix comercial amb més vitalitat i creixement de Catalunya tal i com demostra l’estudi del mapa d’eixos comercials que acaba de publicar la Generalitat de Catalunya».

Castells ha destacat que l’objectiu primordial d’aquesta zona és «evitar les tones de CO2 que actualment emeten els vehicles que busquen aparcament en aquests carrers i no en troben, aquesta nova àrea d’aparcament permetrà reduir la contaminació i pacificar el trànsit de la zona».