Igualada va retre ahir homenatge a l'avi i a l'àvia més grans de la comarca. La sala de sessions del consistori es va quedar petita per aplegar les desenes de familiars que no es volien perdre com Josep Vidal i Vila i Concepció Casellas i Serra rebien de mans de l'alcalde de la ciutat, Jordi Aymamí, una placa commemorativa.

Concepció Casellas, veïna de Vilanova del Camí, té 100 anys. Nascuda a Sant Pau de la Guàrdia, estudiava al Bruc, per la qual cosa "havia de caminar cada dia durant quatre hores", explica el seu fill Josep. Va començar a treballar de minyona en una fonda d'Olesa fins que, als anys 30, es va casar i va tenir dos fills, l'Antonio i el Josep. "És una excepcional dona", reconeix el Josep. I és que, a banda d'haver de fer el cor fort i cuidar casa seva i els fills mentre el seu home era a la guerra civil, ha hagut de passar la pèrdua del seu fill gran, l'Antonio, en un accident d'avioneta ara fa cinc anys. "Està en plenes facultats i la seva salut és excepcional", explica el fill. El secret de la Concepció, que als 100 anys gaudeix dels seus quatre néts i cinc besnéts, és senzill: "em prenc una presa de xocolata per esmorzar i tres cafès cada dia", assegura.

Josep Vidal té 97 anys i viu en una residència amb la seva dona, que en té 88 i amb la qual fa 70 anys que és casat. Nascut a la capital de l'Anoia, als sis anys va perdre el seu pare i es va haver de posar a treballar en una barberia per ajudar econòmicament la seva mare i els seus dos germans. Com que li agradava la mecànica de maquinàries, va treballar durant molts anys en diverses empreses anoienques fins que als anys seixanta en va crear una de pròpia, el Taller Trevi. El nom el va posar en honor dels tres Vidals de la família, ell i els seus dos fills. "Sempre ha estat un home molt innovador, amb ganes de fer coses noves", explica el seu fill Josep. I afegeix que "els ordinadors no van ser un problema per a ell i fins als 92 no va voler deixar de conduir". Tot i que la seva salut ja no és la que era, "el pare encara té el cap clar", diu el fill, que defineix al seu pare com un home "honest, innovador i que ha lluitat molt per crear una família unida". Als 97 anys, el Josep té set néts i 12 besnéts.