Les ordenances fiscals del 2010 d'Olesa de Montserrat proposen un augment "moderat" de les taxes i els impostos. Així mateix, la regidora d'Hisenda, Sílvia Holgado ha explicat que alguns impostos, com l'Impost de Béns i Immobles (IBI), es veurien congelats i que la taxa d'escombraries seria la que més augmentaria.

Pel que fa a la recaptació del 2010 per part del consistori olesà, l'IBI es congelarà i tan sols augmentarà el que estableixi el govern espanyol. L'impost de vehicles es veurà incrementat en un 3,4% respecte l'any anterior pels qui disposin d'un vehicle de menys de 16 cavalls fiscals. Els preus públics (escola bressol, escola de música, instal·lacions esportives...) es congelaran en alguns casos, com ara els casals d'estiu, i en d'altres tindran un increment de fins al 7%. I, la taxa d'escombraries serà la que més augmentarà, un 10% "perquè és un dels serveis amb més dèficit", segons paraules de la regidora.

Tenint en compte la mala situació econòmica que s'està vivint, l'Ajuntament d'Olesa ha optat per augmentar "el menys possible" les taxes i els impostos municipals i intentar "contenir i gestionar millor la despesa, encara que s'hagin d'oferir menys serveis públics", va explicar la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament d'Olesa durant la presentació de les ordenances fiscals pel 2010, que va tenir lloc divendres al vespre.

Holgado va informar que "la situació econòmica de l'Ajuntament enguany és pitjor del que esperàvem". Això és així perquè aquest 2009 l'Ajuntament ha disminuït els seus ingressos a causa de la crisi. "La recaptació de les llicències de construcció amb les que contàvem en anys anteriors s'han vist reduïdes notòriament, el mateix ha passat amb les plusvàlues i els ingressos que paga el govern central", va dir la regidora. "Si els ingressos que hauríem de rebre del govern es redueixen, l'Ajuntament no té altra alternativa que apujar els impostos si vol continuar oferint serveis públics".