La UGT de Catalunya ha emès un comunicat en el que denuncia que "l'equip de govern d'Abrera ha boicotejat el preacord" que s'havia signat prèviament.

Les fonts sindicals critiquen que "després de dos anys de llargues i dures negociacions, es va arribar finalment el passat juliol a un preacord del conveni col·lectiu del personal laboral i funcionari pels anys 2008-2011", que aleshores va ser ratificat per l'assemblea i en referèndum per tots el treballadors i treballadores. En el comunicat, es revela que "una setmana després, i 'casualment' poc abans d'iniciar les vacances d'estiu, l'Ajuntament va comunicar als delegats que trencava l'acord perquè no podia assumir els acords". UGT explica que "davant d'aquesta agressió a la negociació col·lectiva, el personal de l'Ajuntament va decidir mobilitzar-se", unes accions que es van traduir en l'assistència al ple de setembre per "manifestar la seva protesta".

UGT creu que "no és suficient amb la negociació formal i les reunions per respectar el principi del dret a la negociació col·lectiva. Cal bona fe".