La major part de la comarca va quedar emblanquinada ahir al matí per les precipitacions en forma de neu, de les quals només es va deslliurar el terç sud de l'Anoia. Les poblacions de la Conca d'Òdena i del centre i nord de l'Anoia van veure nevar durant una bona part del matí. A Igualada hi va haver cues en alguns dels accessos principals, i en vies amb inclinació, com l'avinguda Balmes i el carrer Lleida, es van viure problemes circulatoris a primera hora. Al centre de la ciutat, però, les vies principals no van presentar congestions, però sí carrers de la part alta. Segons el regidor de Governació, Jordi Riba, "hem començat a actuar tirant sal als carrers a partir de 2/4 de 9 del matí" i "s'han tancat alguns carrers".

A Vilanova del Camí, la nevada va començar amb intensitat cap a les 8 del matí. La circulació es va fer més complicada del que és habitual amb la neu, i s'hi va afegir la falta de transport públic, perquè fins a les 12 del migdia no es va reprendre el servei d'autobús. A Montbui, l'Ajuntament va tirar potassa als carrers des de primera hora del matí, per bé que no es va poder evitar retencions.

La nit anterior havia estat molt freda a les fondalades de la comarca de l'Anoia, amb unes mínimes que van arribar als sis graus negatius a Òdena i cinc graus negatius a Igualada i la Llacuna. En canvi, a l'observatori de Pujalt, a 750 metres d'altitud, la mínima va ser de quatre graus negatius diu-menge a la nit. Des de l'observatori expliquen que ahir, a partir de 3/4 de 8 del matí, va començar "a nevar a tota la comarca pràcticament", moment en què la temperatura a l'alta Anoia estava sobre els zero graus. "A partir de les deu la temperatura ha tornat a recuperar-se lentament", explica Albert Borràs, director de l'observatori. La neu acumulada a l'observatori tenia un gruix de quatre centímetres ahir al matí, mentre que la de la Conca d'Òdena només era de dos.

A Piera, Masquefa i els Hostalets de Pierola no hi va haver cap incidència, ja que la neu no hi va arribar. En canvi, a Capellades, Vallbona, Òdena, Calaf, Cabrera i la Torre, d'acord amb la direcció dels centres, no van fer classe. Dels 2.300 alumnes que utilitzen el servei de transport escolar, 600 es van veure afectats per la nevada.