L'Ajuntament de Martorell ha signat un conveni de col·laboració amb Autopistas Concesionaria Española SA (ACESA) per a l'ordenació i rehabilitació del monestir de Sant Genís de Rocafort i el seu entorn. Entre les millores previstes hi ha la millora de l'accés a peu, la rehabilitació del castell i la instal·lació de punts d'il·luminació per fer-lo visible. Aquesta actuació s'executarà com a contraprestació de l'ampliació de la AP-7 i la implantació del peatge tancat que s'està executant a Martorell. El conveni signat inclou tota l'execució de les obres, que tenen un cost previst de 455.287 euros, que són a càrrec d'ACESA.

Des del Centre d'Estudis Martorellencs (CEM) s'han mostrat molt satisfets, ja que "així el castell, que de fet és monestir benedictí, tindrà una reforma necessària, sobretot perquè actualment està en molt mal estat de conservació i en els darrers temps han aparegut pintades a l'interior". Alfred Mauri, vicepresident de l'entitat martorellenca, ha assegurat que "també ens agradaria que es fes el mateix al jaciment de Santa Margarida, a prop del cementiri municipal, perquè així sigui més visible i pugui atreure visitants". Per a Mauri és molt positiu que es facin actuacions d'aquesta mena per així "recordar un patrimoni local que és a l'abast dels martorellencs però que des de sempre ha estat abandonat".

Per a l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, "aquestes obres que es faran a Sant Genís de Rocafort van molt bé perquè de retruc ens trauran les cabines de sortida del peatge, i això permetrà fer-hi un vial paral·lel als nous barris de la Sínia i de servei per al futur hospital comarcal". Per a Esteve, "l'obra serà molt profitosa perquè ens permetrà construir aquesta nova via de servei, que serà una sortida directa a una via ràpida i així els cotxes que vagin als nous barris de la Sínia no hi hauran d'accedir per la rambla de les Bòbiles". Finalment, Salvador Esteve també ha recordat que "el Pla General de l'ARE de la Sínia ja preveu aquest nou vial, juntament amb una estació de ferrocarril de la futura línia orbital de rodalia. Gràcies al conveni de col·laboració amb ACESA fem un pas més per tirar-ho endavant".